Gęstwa drożdżowa, a chmieliny - zaszczepienie piwo pszeniczne

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lechu555
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.10
    • 5

    Gęstwa drożdżowa, a chmieliny - zaszczepienie piwo pszeniczne

    Witam.

    Nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytania w internetach, więc spróbuje tutaj.
    Czy pomimo relatywnie sporej ilości chmielin w gęstwie można ją zastosować powtórnie w następnej warce?
    Wcześniej na 22l poszło 50 g marynki - połowa na gorycz, połowa na aromat - wiem, że to dużo za dużo, ale wcale to nie przeszkadzało, a dało całkiem ciekawe efekty.
    Teraz planuje podobną warkę, o podobnym litrażu.
    Last edited by lechu555; 22-11-2014, 19:04.
  • Marcin_wc
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.09
    • 2115

    #2
    Jeśli nie jest zepsuta, to można, ale nie poleca się tego robić.

    Comment

    • anteks
      maruda
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10754

      #3
      Skąd chmiel w gęstwie?
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • Gość

        #4
        zawsze możesz taką gęstwę przemyć - poszukaj w Internecie instrukcji jak to robić

        Comment

        • kkemot
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2013.12
          • 119

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wizi
          zawsze możesz taką gęstwę przemyć - poszukaj w Internecie instrukcji jak to robić
          Możesz zastąp słowem musisz

          Comment

          Przetwarzanie...