Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zapach gotowanych ziemniaków w czasie "burzliwej"

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Antrymir
    Junior
    • 03-2015
    • 6

    Zapach gotowanych ziemniaków w czasie "burzliwej"

    Z rurki fermentacyjnej w czasie "burzliwej" unosi się wyraźny zapach gotowanych Ziemniaków. Czy to normalne? Czy to DMS? Czy jest szansa, że to się odfermentuje choćby do stopnia akceptowalności?
  • przemek18
    Junior
    • 06-2015
    • 18

    #2
    Zapachy podczas burzliwej, nie świadczą jeszcze o DMS czy zakażeniu, na razie nie otwieraj ani ruszaj fermentora. Cierpliwość to najważniejsza cecha piwowara

    Comment

    • jerzdna
      Senior
      • 07-2014
      • 240

      #3
      Też bym się nie przejmował Jeszcze raczkuje w piwowarstwie domowym ale w czasie burzliwej miałem już okazję zaznać m.in. zapachu diacetylu czy kwasu

      Comment

      Przetwarzanie...
      X
      😀
      🥰
      🤢
      😎
      😡
      👍
      👎