Można też profilaktycznie wylać 13-stą od razu do kibla.
Zakażenie?
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Cześć wszystkim
Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Na powierzchni troche plamek, w smaku czuc kwasowosc, nie wiem jak moglo sie zakazic, moze przez kranik? Nie otwieralem, robilem na poczatku lipca, moze dzikusy?
https://images90.fotosik.pl/527/35255391a88c49de.jpg-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Jest to moja pierwsza warka, a więc doświadczenia nie mam żadnego. Z tego co przeczytałem oraz zobaczyłem wynika, że fermentacja burzliwa charakteryzuje się pojawieniem piany, ruchem w fermentorze oraz wydzielającym się CO2, który powinien powodować "bulgotanie w rurce. U mnie niestety...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Kraftowy browar z Rugii znany z różnych nowofalowych piw, które opakowuje w gustowny papier stworzył również klasyczną markę swoich piw obejmującą Hell, Weizen i Pils.
https://insel-brauerei.de/Hiddenseer/hiddenseer-biere/
Alk. 5.6%
Aromat - dominują mocno dojrzałe,...-
Channel: Niemcy
Dzisiaj, 00:19 -
-
Summer Ale,
11% ekstr.
4,8% alk.
Aromat - dominuje chmiel, głównie cytrusowy, troszeczkę ziołowy i inne kwaskowe owoce (śliwki), ciut drożdży
Piana - wysoka, trwała, dłuższy kożuszek
Barwa - wyraźniej zamglone złoto
Wysycenie - umiarkowane, musujące...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-07-26, 22:40 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment