Czy to zakazenie?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Darins
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2020.08
    • 7

    #1

    Czy to zakazenie?

    Na powierzchni troche plamek, w smaku czuc kwasowosc, nie wiem jak moglo sie zakazic, moze przez kranik? Nie otwieralem, robilem na poczatku lipca, moze dzikusy?


    https://images90.fotosik.pl/527/35255391a88c49de.jpg
    Ostatnia zmiana dokonana przez Darins; 2021-08-10, 17:56.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10856

    #2
    Wygląda OK.To z ekstraktu?
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • Darins
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2020.08
      • 7

      #3
      Tak. W smaku coraz lepsze.
      Ostatnia zmiana dokonana przez Darins; 2021-08-11, 15:52.

      Comment

      • yavo
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🥛🥛🥛🥛
        • 2009.03
        • 910

        #4
        Poczekaj. Jak mawia stara piwowarska prawda - wylać zawsze zdążysz.

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • darekd
          Duration, Sweeping Coast
          darekd
          Browar z hrabstwa Norfolk we wschodniej Anglii działa w budynku stodoły z XVI w. Założycielem jest Amerykanin z Karoliny Południowej wraz ze swoją partnerką z Londynu. Zafascynowani spokojem brytyjskiej prowincji ze swoim browarem wystartowali w 2019 r. Warzą zarówno style amerykańskie, jak...
          2025-10-02, 23:52
        • darekd
          Piwoteka, Placebo
          darekd
          Placebo to "wheat saison". Pszenica w saisonach to chyba nie odkrycie, więc o co chodzi w tym określeniu?

          12,5% ekstr.
          6,2% alk.

          Aromat - początkowo w nosie lekko kręciły się aromaty belgijskich drożdży, ale chwilę potem wyszły tony weizena. Czyli...
          2025-03-31, 22:34
        • darekd
          Wieninger, Kerndl-Kini
          darekd
          Browar z górnobawarskiej miejscowości Teisendorf.

          Jest to górnofermentacyjne piwo wielosłowodowe, jakie od czasu do czasu można spotkać w Bawarii.
          W tym wypadku użyto orkiszu, żyta (lokalnej alpejskiej odmiany żyta ozimego Tauernroggen), jęczmienia, owsa, pszenicy (lokalnej...
          2024-03-21, 21:52
        • darekd
          Duvel Moortgat, Duvel Tripel Hop Cashmere
          darekd
          Po całkiem dobrze rozpoznawalnym nawet na naszym rynku Duvel Tripel Hop Citra:

          https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ipel-hop-citra

          jakiś czas temu postanowiono iść za ciosem i w ten sposób powstało to piwo, ale nie...
          2023-12-17, 01:32
        • darekd
          ReCraft, Oatmeal Stout
          darekd
          Nie tak dawno było lekka szydera (czyt. konstruktywna krytyka) w związku innym ich piwem:

          https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...gon-sprau-aipa

          Panowie poszli za ciosem. Wypuścili Oatmeal stouta. Zapewne nie macie pojęcia co to za styl....
          2025-10-07, 22:08
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...