Domowe warzenie Brewferm Raspberry (Framboos) Malinowe 1,5 kg z brewkitu

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • g_effcia
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2018.02
    • 2

    #1

    Domowe warzenie Brewferm Raspberry (Framboos) Malinowe 1,5 kg z brewkitu

    Witam.
    Zaczynamy z mężem przygodę piwowarską (3 brewkity za nami) i chcemy nastawić "Brewferm Raspberry (Framboos) Malinowe 1,5 kg". I tu mam problem i proszę o pomoc:
    dotychczas Brewkity gotowało się z wodą 10 minut i dopiero do wiadra, uzupełnić wodą, ostudzić, dodać drożdże i czekamy; jednak w instrukcji do ww. puszki jest info o przelaniu brewkita do wiadra, zalaniu pustej puchy gorącą wodą ("wybrać dobre do dna"), dodaniu reszty wody i przegotowanego cukru i dalej już normalnie.
    I teraz pytanie: Czy rzeczywiście brewkita nie gotować, a tylko przelać (jak mam zdezynfekować puchę? z zewnątrz tylko?), czy jednak gotować jak poprzednio?
    Jeżeli ktoś robił ww produkt lub ma doświadczenie, proszę o poradę.
    Pozdrawiam.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10860

    #2
    ww to nie, ale przy innych zawsze gotowałem
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • g_effcia
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2018.02
      • 2

      #3
      Dzięki.
      Tak też zrobię.

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • zasada
        Śrutownik Brewferm - Grain Gorilla
        zasada
        Kupiony jako używany z dwa lata temu. Wykorzystany tylko kilkukrotnie. W związku ze zminimalizowaniem warzenia stał się zbędny.
        350 PLN za śrutownik w takim stanie wydaje mi się korzystną i niespotykaną w Internetach ceną.
        Preferowany odbiór osobisty - poznańska WIlda, wysyłka...
        2024-08-27, 14:18
      • Heisenberg
        Weryfikacja przepisu
        Heisenberg
        Czy coś pijalnego z tego wyjdzie?
        Zależy mi na uzyskaniu Belgijskiego wit'a, gdzie pierwsze nuty gra pomarańcza.
        -Brewkit Brewferm Witbier – 1,5 kg
        -Ekstrakt pszeniczny jasny suchy (DME) – 0,65 kg
        -Drożdże Lallemand Wit (Belgian Wit)
        -Skórka pomarańczy Curaçao...
        Dzisiaj, 00:07
      • Alkoneser
        Hardywood Park Craft Brewery, Raspberry Stout
        Alkoneser
        Alc: 9,2%
        IBU: 40

        Barwa: Praktycznie czarna. Pod światło widać nieco czerwieni.
        Piana: Karmelowa. Wysoka, ale opada szybko.
        Smak: Malinę naprawdę czuć - przypomina syrop Herbapolu. Alkoholu w smaku prawie nie czuć, ale piwo przyjemnie rozgrzewa.

        Pewnym...
        2023-12-21, 20:14
      • bastion
        Ukraina, Ivano - Frankivsk, Mazepy 6, Copper Head.
        bastion
        W samym centrum miasta, nieopodal historycznego browaru Sedelmajera, a raczej tego, co z niego zostało, mieści się chyba ulubiony przez miejscową młodzież browar restauracyjny w dawnym Stanisławowie. Samo miasto pod względem ilości mikrusów ustępuje chyba tylko stolicy, co czyni je bardzo...
        2021-04-13, 20:27
      • ziomalisz
        pierwsze Piwo smakuje jak woda i bez %? co robić
        ziomalisz
        od samego poczatku mam problem z brewkitem mexican carveza. Start piatek 18.5 Fermentacja jakas dziwna zero piany, a blg spadało dzis wynosi 0. Otwieram brzeczke, pachnie ladnie próbuje i smakuje jak woda z leciutka nutka chmielu i w dodtaku balingometr pokazuje wszystko na 0. ta woda nawet nie ma...
        2018-05-28, 09:32
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...