Jakbyś dał radę zamieścić zdjęcie trochę w większej rozdzielczości, to byłbym w stanie coś powiedzieć więcej. Z tego co widać, to nie jest najgorzej.
Ew. napisz czego używasz do śrutowania. Wypróbowałem trochę sprzętu AGD - może akurat będe wiedział, czy śrutuje przyzwoicie.
Zrobiłem śrutownik ze zmienną szczeliną między walcami i próbowałem śrutować na różnych rozstawach walcy.
Efekt był bardzo dobry, oceniali to fachowcy od browarnictwa, tak więc mam już problem z głowy.
Dziękuję za wszystkie rady
Tym razem również od piątku, ale dopiero od 16:00, choć o 17:00 niektórzy byli na etapie "chmielenia." Gdzieś z boku Lord Jack'a coś tam ponastawiane, na głównej płycie Rynku, tylko takie postojówki, stolik wysoki, postaw se piwo i stój jak ten... prezes. Nie ma gdzie opłukać...
Kraftowy browar z Rugii znany z różnych nowofalowych piw, które opakowuje w gustowny papier stworzył różnież klasyczną markę swoich piw obejmującą Hell, Weisbier i Pils.
Słowiańsk to jak na razie najdalej na wschód wysunięte miasto Ukrainy do jakiego dotarliśmy. Leży w okręgu donieckim (choć jak wiadomo sam Donieck obecnie jest zajęty przez separatystów), a związek z Polską ma taki, że jest miastem partnerskim Opoczna znanego z fabryki płytek ceramicznych....
Po raz pierwszy robię piwo które chmiele na zimno. W piątek wrzuciłem na cicha torebkę z chmielem , no i dzisiaj postanowiłem zajrzeć i moim oczom ukazała się coś takiego https://zapodaj.net/159d791bc8bf3.jpg.html.
Co prawda z fermentatora pachnie ładnie , niby czytałem że chmielenie na...
Comment