No to się wstrzeliłem z moim postem dokładnie 2 min po Marusi


wylewam piwo i przepłukuję gęstwę wodą (tzn. wlewam odrobinkę przegotowanej, schłodzonej wody, lekko wstrząsam słoiczek, odstawiam i przed zadanie brzeczką wylewam też i daną wodę).
i ją wylałem, ale piwo wyszło świetne.
. Kopyr po prostu daje niepełną saszetkę, bo tak woli niż bawić się gęstwą. Ale ta metoda ma też swoje minusy - więcej drożdży do rozmnożenia, z drugiej strony stosujący skosy dopiero muszą namnożyć...
używać gęstwy...
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Comment