Zależy jaki. Większość w stopniach Brixa (odpowiada skali Ballinga i Plato), niektóre w % zaw cukru (też to samo), niektóre pokazują dodatkowo współczynnik załamania światła i lepkość. Powinien pokazywać to samo co areometr Ballinga.
W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
Festiwal jest nr 9. Pogoda dopisała. Parę nowych uczestników i niektóre browary zadbały o ławki. Ceny w zależności czy piwo czy PIWO od nastu od 22zł czyli również na plus.
Toteż ad rem, bo naprawdę wybór spory:
1) Stodoła, RIS ze śliwką, inkryminowanej brak, ale w zapachu...
Schruns to miasteczko malowniczo położone w cieniu ostrych grani okolicznych szczytów. Zimą jest to raj dla narciarzy, gdzie na stokach korzystając z bogatej infrastruktury, mogą uskuteczniać swoje szusy. Samo miasto jest raczej senne, jakieś stragany z miejscowymi specjałami oraz solidnie...
Od piątku 11.04.25 startuje Koníčkův vikend w PiwPaw na Foksal 16. Akcja potrwa do niedzieli, ale niektóre piwa będą zapewne gościć również w późniejszym czasie. Pivovar z Vojkovic przejmie 10 kranów, będzie można wylosować firmowe gadżety.
Comment