zacieranie na dwa gary?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10853

    #16
    ja swoje warki robię ostatnio z 3-4 kg słodów a że mam garnek ok 17l a szkoda było by marnować brzeczke więc gotuje ją w dodadkowym garnku lub 2 - 5 l
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • kurek93
      Pszenica z błędami.
      kurek93
      Witam.
      Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
      • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
      • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
      • słód Weyermann®
      ...
      2023-01-13, 10:28
    • adam1878red
      powitanie i pytanie
      adam1878red
      Witam wszystkich i mam pewne nasuwające mi się po ostatnim warzeniu pytanie.
      Posiadam kociołek warzelny VEVOR 30 litrów i o ile warzenie piwa w ilości 20 litrów nie nastręcza żadnych problemów, tak przy moim 1 podejściu do stouta postanowiłem go zrobić w ilości 10 litrów. I tu zaczęły...
      2025-08-04, 19:14
    • SielskieWzgorze
      Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
      SielskieWzgorze
      Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

      W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
      ...
      2024-02-19, 09:28
    • Charlie44
      Problemy z gęstością początkową.
      Charlie44
      Cześć wszystkim,

      Uwarzyłem ostatnio Ale'a z chmielami Marynka, Citra oraz Styrian Cardinal.
      Taka międzynarodowa wariacja, no i z tego co próbowałem przy rozlewie to zapowiada się nieźle ale coś mi poszło nie tak w procesie produkcji brzeczki... albo po prostu dałem ciała....
      2019-01-14, 12:59
    • OneTwoThreeBrew
      Pomoc przy Pale Ale
      OneTwoThreeBrew
      Cześć, szykuje się do uwarzenia klasyka z Marynką i Lubelską.

      Zasyp:

      Słód pilzneński 4 kg
      Słód monachijski 1 kg

      Chmiele:

      Lubelski 50 g
      Marynka 50 g


      Drożdże:

      US-05

      Zacieranie:

      50*C...
      2022-11-20, 22:40
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...