Witam slyszalem ze gestwe drozdzowa mozna przechowywac w lodowce przez jakis czas a nawet zamrazac i trzymac niemalze w nieskonczonosc. jak wyglada procedura zamrazania i rozmrazania gestwy??

jak przechowywac drozdze??

Collapse

X
- 

A tu się muszę zgodzić z darco112Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darco112SZUKAJ!    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu) W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
Related Topics

Collapse

- 

Witam!
 Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
 Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...- 
							Channel: Surowce

- 

- 

Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio: Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
 White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast

Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...- 
 2024-11-23, 18:56
- 

- 

Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio: Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
 Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g

Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...- 

- 

- 

Witam wszystkich,

Mam pytanie w kwestii drożdży płynnych, jako że nigdy ich wcześniej nie używałem, to czy ktoś mógłby mi tak łopatologicznie wyjaśnić jak należy je zadawać? Jak je wcześniej przygotowywać?

Na instrukcji uzytkowania w np. twoimbrowarze jest...- 
							Channel: Browarnictwo amatorskie

- 

- Loading...
- Koniec listy.

z tym przechowywaniem masakra :/ bardzo pracochlonne.
 z tym przechowywaniem masakra :/ bardzo pracochlonne.

Comment