Podbicie - kadź z BA

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • semplice
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2006.07
    • 89

    #1

    Podbicie - kadź z BA

    Czy na podbicie wystarczy wlać tyle wody żeby dało się ją kranikiem upuścić?
    I druga sprawa - jak wkładam kadź z BA do fermentora (też z BA) to zostaje pod spodem bardzo mało miejsca - praktycznie tyle co na kranik. Trochę mnie to zastanawia - czy wszystko ok i tak ma być czy coś pokręciłem?
  • kham
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.01
    • 751

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika semplice
    Czy na podbicie wystarczy wlać tyle wody żeby dało się ją kranikiem upuścić?
    I druga sprawa - jak wkładam kadź z BA do fermentora (też z BA) to zostaje pod spodem bardzo mało miejsca - praktycznie tyle co na kranik. Trochę mnie to zastanawia - czy wszystko ok i tak ma być czy coś pokręciłem?
    Daj tyle by była równo a dziurkami kadzi filtracyjnej.

    Comment

    • kony
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.08
      • 1701

      #3
      Podbicie jest po to żeby nie było powietrza pod kadzią, więc lejesz tyle wody żeby sięgała do dna kadzi filtracyjnej.

      Comment

      • kony
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.08
        • 1701

        #4
        Znowu mnie ktoś wyprzedził. Ide spać bo jestem za wolny dzisiaj...

        Comment

        • kham
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2006.01
          • 751

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony
          Znowu mnie ktoś wyprzedził. Ide spać bo jestem za wolny dzisiaj...
          Ja pisze, żeby nie zasnąć

          Comment

          • ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 24153

            #6
            Semplice, wydzieliłem Tobie odrębny temat http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=63198

            na początku dobrze było że zadajesz jedno pytanie tworząc nowy odrębny temat - taki topik może później łatwo wykorzystać inny początkujący.

            jako że nastąpił wysyp pytań związanych z warzeniem - wydzieliłem je i odpowiedzi do nowego wątku w dziale "Twoje warzenie" - jeśli będziesz chciał mieć zmienioną nazwę owego wątku - proszę o informację.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

            Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

            Comment

            • semplice
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2006.07
              • 89

              #7
              Jasna sprawa - ferwor walki - sam rozumiesz :-)

              Comment

              • ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 24153

                #8
                ale piszta już we wskazanym temacie! niech ten zostanie do niedoszłego jeszcze wybicia
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                Comment

                Related Topics

                Collapse

                • dadek
                  Austria, Wiedeń, Himmelpfortgasse 24, Mama Kraft (Huth Basement Brewery)
                  dadek
                  Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
                  2024-05-13, 00:57
                • dadek
                  Nová Paka, Pivovarská 400, Pivovar Nová Paka
                  dadek
                  Browar jak i jego piwa są ogólnie znane w Polsce i dość dobrze dostępne, szczególnie bogaty asortyment jest do kupienia we Wrocławiu. Tak więc wizyta naszej ekipy w Nové Pace była podyktowana nie tyle chęcią spróbowania znanych nam piw, co zwiedzenia zabytkowego browaru powstałego w 1872...
                  2022-07-02, 02:16
                • dadek
                  Karlštejn 109, 1.Karlštejnský mikropivovar
                  dadek
                  Karlštejn to jeden z najbardziej znanych i odwiedzanych przez turystów zamków w Czechach. Podążają oni ku niemu w górę wzdłuż Budňanského potoku jedyną główną ulicą miasteczka pełną knajpek, restauracji i sklepików z pamiątkami. W jednym z nich w połowie 2020 roku oficjalnie zaczął...
                  2022-10-02, 23:04
                • pebejot
                  Szwecja, Malmö, Bergsgatan 33, Malmö Brewing Co & Taproom
                  pebejot
                  Browar restauracyjny poza pełnym turystycznego zgiełku centrum Malmö.
                  Mieści się w zabytkowej kamienicy, jednak wnętrze znacznie mniej zabytkowe.
                  Jest tak trochę w stylu amerykańskim, duży miszmasz na wielkiej powierzchni, gdzie centralnym punktem jest olbrzymi bar, za którym jest...
                  2024-08-07, 17:46
                • dadek
                  Vojkovice 252, Pivovar Koníček
                  dadek
                  Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
                  2023-11-22, 06:14
                • Loading...
                • Koniec listy.
                Przetwarzanie...