Brown Ale - słód czekoladowy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marek-C
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.12
    • 848

    #16
    pomysł: http://schmidling.com/empp.htm



    realizacja:

    http://www.browar.biz/forum/attachme...9&d=1140900447

    http://www.browar.biz/forum/attachme...7&d=1141485940

    http://www.browar.biz/forum/attachme...8&d=1141485950

    w rzeczywistości (po użyciu) wygląda lepiej!
    Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

    Comment

    • semplice
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2006.07
      • 89

      #17
      Ok, a skąd wziąć surowce? Czy to jest plecionka jak do ekranowania kabli?
      Gdzie to kupic i jak z kontaktem z zywnoscia? Nie ma problemow?

      Comment

      • mark33
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.04
        • 3283

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika semplice
        Ok, a skąd wziąć surowce? Czy to jest plecionka jak do ekranowania kabli?
        Gdzie to kupic i jak z kontaktem z zywnoscia? Nie ma problemow?

        Ja użyłem oplotu, opancerzenia z węża ciśnieniowego, wykonany jest z drutu nierdzewnego.
        Koszt 5 zł, jest trochę roboty ze zdjęciem oplotu z gumowego węża. Mam ustrojstwo w piwnicy jak Ci zależy zrobię fotkę.

        Comment

        • darko
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.06
          • 2078

          #19
          Mnie zależy

          Comment

          • semplice
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2006.07
            • 89

            #20
            A jak z kwestią kontaktu z materiałem spożywczym?:-)
            Przygotowywałeś to jakoś czy wystarczy umyć porządnie i do roboty?
            Powiedz jak to w praktyce się spisuje?Wrzucasz to po zacieraniu i sciagasz filtrat z garnka?
            Fotki naturalnie bardzo mile widziane.

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19326

              #21
              czy ktoś zauważył, że jest to wątek o słodzie czekoladowym?

              Comment

              • mark33
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.04
                • 3283

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika semplice
                A jak z kwestią kontaktu z materiałem spożywczym?:-)
                Przygotowywałeś to jakoś czy wystarczy umyć porządnie i do roboty?
                Powiedz jak to w praktyce się spisuje?Wrzucasz to po zacieraniu i sciagasz filtrat z garnka?
                Fotki naturalnie bardzo mile widziane.

                Jak słusznie zauważył e-prezes odbiegliśmu trochę od tematu, dalsze filtrowanie tutaj.

                Comment

                Related Topics

                Collapse

                • adam1878red
                  powitanie i pytanie
                  adam1878red
                  Witam wszystkich i mam pewne nasuwające mi się po ostatnim warzeniu pytanie.
                  Posiadam kociołek warzelny VEVOR 30 litrów i o ile warzenie piwa w ilości 20 litrów nie nastręcza żadnych problemów, tak przy moim 1 podejściu do stouta postanowiłem go zrobić w ilości 10 litrów. I tu zaczęły...
                  wczoraj, 20:14
                • kurek93
                  Pszenica z błędami.
                  kurek93
                  Witam.
                  Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
                  • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
                  • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
                  • słód Weyermann®
                  ...
                  2023-01-13, 11:28
                • dadek
                  Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
                  dadek
                  Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
                  2024-11-19, 05:20
                • dadek
                  Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
                  dadek
                  Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
                  2023-11-17, 01:48
                • dadek
                  Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
                  dadek
                  Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
                  2022-01-15, 04:06
                • Loading...
                • Koniec listy.
                Przetwarzanie...