Czy moczycie słód przed śrutowaniem?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pflader
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.10
    • 7

    #16
    ... a ja myślałem, że tylko u mnie takie pomysły przychodzą do głowy. Podobny młynek, podobne zbiorniki na słód ...

    Comment

    • fellix-f1
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.12
      • 157

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pflader
      ... a ja myślałem, że tylko u mnie takie pomysły przychodzą do głowy. Podobny młynek, podobne zbiorniki na słód ...
      A jakie wnioski wyciągnąłeś z tak ciekawego eksperymentu?

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • dadek
        Vojkovice 252, Pivovar Koníček
        dadek
        Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
        2023-11-22, 05:14
      • adam1878red
        powitanie i pytanie
        adam1878red
        Witam wszystkich i mam pewne nasuwające mi się po ostatnim warzeniu pytanie.
        Posiadam kociołek warzelny VEVOR 30 litrów i o ile warzenie piwa w ilości 20 litrów nie nastręcza żadnych problemów, tak przy moim 1 podejściu do stouta postanowiłem go zrobić w ilości 10 litrów. I tu zaczęły...
        2025-08-04, 19:14
      • heckler
        Třebotov, Hlavní 425, Pivovar Kulivá Hora
        heckler
        Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
        2025-01-07, 07:41
      • kurek93
        Pszenica z błędami.
        kurek93
        Witam.
        Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
        • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
        • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
        • słód Weyermann®
        ...
        2023-01-13, 10:28
      • SwinskiRyjek
        Bobik słodowany
        SwinskiRyjek
        Viking Malt toto oferuje pod nazwą handlową "Sprau" jako dodatek do zasypu mający znacznie podkreślić i uwypuklić aromaty i smaki chmielowe.

        To takie ziarna wielkości grochu, przyjeżdżają w postaci nieco złamanej. Są dość twarde. Trzeba ześrutować i pomęczyć...
        2025-02-13, 18:23
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...