Pilne - znowu ruszyła!!

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jkocurek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.12
    • 1030

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidzi41
    Wiec tak; zmierzylem blg - wyszło 3

    Smak wydaje sie być normalny - wiec chyba wszystko ok - tylko dlaczego tak sie dzieje, nie mam pojecia...
    Jeżeli faktycznie podniosłeś temp. o kilka stopni to rozpuszczony CO2 po prostu opuścił piwo tworząc przy tym pianę. Butelkuj i nie kombinuj. Jakby moje Bursztynowe miało choć 4,5°blg już dawno byłoby w butelkach.
    Pozdrawiam,
    Jacek
    Świentechlywiki

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • woosaa
      Przyspieszona cicha
      woosaa
      Mam problem.Rano zakończyła sie burzliwa fermentacja i przelałem na cichą. Teraz patrzę i niestety fermentator z cichą gdzieś na spodzie przecieka.Czy lepiej zakończyć fermentacje czy przelać do tanka po burzliwej? Szkoda piwa,bo wyszło bardzo fajne.Na nowy tank to nawet po zamówieniu to...
      2025-01-09, 17:18
    • Marianowar_pl
      Mango Milkshake IPA
      Marianowar_pl
      Witam,

      Mam pytanie odnośnie uwarzonej jakiś czas temu Mango Milkshake IPA.

      Po uwarzeniu i 2 tygodniach burzliwej fermentacji piwo zeszło do 7,5 BLG (z poczatkowych 17) i przestało fermentować.

      Po zlaniu na cicha i dodaniu 1 kg puree z mango piwo już 3...
      2025-06-24, 14:42
    • Heisenberg
      Zakażenie czy dalsza fermentacja?
      Heisenberg
      Cześć wszystkim
      Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...
      2025-06-08, 14:55
    • Andrzej2025
      Pilne potrzebne informacje ZRMPP Brzesko Okocim
      Andrzej2025
      Witam serdecznie. Szukam informacji o Zakładzie Remontowo-Montażowym Przemysłu Piwowarskiego Brzesko-Okocim ul. Browarna - ponieważ pracowałem tam w latach 1982-1984 i potrzebne mi do kapitału początkowego. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za okazałą pomoc. Będę dozgonnie wdzięczny za...
      2025-01-28, 15:19
    • RomaNzRumunii
      Pierwszy brewkit fermentacja cicha
      RomaNzRumunii
      Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...
      2021-01-25, 21:25
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...