A co z tą glukozą, jest jakaś przez lata doświadczeń znormalizowana liczba gramów glukozy/litr dla poszczególnych rodzajów piw? Czeka mnie na dniach butelkowanie "pszenicy" - jaka jest zalecana dawka, ewentualnie mikstury syropowej?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Refermentacja
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika scheik Wyświetlenie odpowiedziA co z tą glukozą, jest jakaś przez lata doświadczeń znormalizowana liczba gramów glukozy/litr dla poszczególnych rodzajów piw? Czeka mnie na dniach butelkowanie "pszenicy" - jaka jest zalecana dawka, ewentualnie mikstury syropowej?
Miesiąc temu butelkowałem pszenicę z taką dawką glukozy i wyszła dobrze nagazowana. Oczywiście mówię o 20. litrach warki.Last edited by Maciucha67; 28-11-2011, 23:31.
Comment
-
Comment