Wszystko idzie nie tak. Tragedia...
Później napiszę więcej teraz tylko jedno szybkie pytanie, bo słód od 20 minut siedzi już w garku.
Mam fermentator z kranikiem i "reduktorem osadów", ale przed chwilą zrozumiałem że nie mam kadzi filtracyjnej!!!
Co robić?? Czy jeżeli dno fermantatora wyłożę wygotowanymi pieluszkami to coś z tego będzie?
Później napiszę więcej teraz tylko jedno szybkie pytanie, bo słód od 20 minut siedzi już w garku.
Mam fermentator z kranikiem i "reduktorem osadów", ale przed chwilą zrozumiałem że nie mam kadzi filtracyjnej!!!
Co robić?? Czy jeżeli dno fermantatora wyłożę wygotowanymi pieluszkami to coś z tego będzie?
) , "filtracja" trwała 5 godzin, wysładzanie sobie oszczędziliśmy i piwo wyszło bardzo smaczne.
On podnosi poziom z którego pobierasz filtrat do kurka, IMO niepotrzebnie.
Ja tak kilka razy robiłem by walczyć z osadem tylko że zamiast pieluch używałem tych woreczków do gotowania chmielu.
...
Comment