Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Blg

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 21%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• maxio67
    tabelka piwna
    maxio67
    Witam

Jest ktoś w posiadaniu gotowej tabeli piw z informacjami o zawartości alkoholu blg ibu , goryczce , stylu itd gdzie można wpisać nazwę i wyszukując w necie pozaznaczać informacje .
    maxio67.
    Maciej 606896826
    2020-06-17, 13:44
  • derfin
    Zbyt wcześnie zakończona fermentacja burzliwa
    derfin
    W piątek warzyłem Belgian IPA z zestawu z browamatora link

Zacierałem w temp. 67-69 do negatywnej próby jodowej (około 45 min), następnie podgrzanie do 78 i filtracja. Po filtracji i gotowaniu dostałem 20 brzeczki 11,5 BLG. Wstawione do pokoju 19-20st. Po kilku godzinach zaczęło...
    2017-02-20, 19:19
  • wpadzio
    Freiberger, Freiberger Alkoholfrei
    wpadzio
    Piwo bezalkoholowe z założonego w połowie XIX wieku saksońskiego browaru we Freibergu. Alkohol poniżej 0,5%, skład na kontrze podstawowy, a także tabelka z wartościami odżywczymi, jak to w przypadku takich piw bywa.

Barwa złocista, całkowicie przejrzysta.
    Wysoka po nalaniu...
    2016-12-22, 11:22
  • wpadzio
    Paulaner, Münchner Hell Alkoholfrei
    wpadzio
    I kolejny lager bez alkoholu z Niemiec. Tym razem z monachijskiego giganta. Poniżej 0,5% alkoholu i tabelka z kaloriami oraz wartościami odżywczymi tradycyjnie na kontrze.

Barwa złota. Klarowna.
    Biała piana, o dość drobnej teksturze. Opada mięsiście, zostawiając sporo...
    2016-09-16, 12:31
  • Ushab
    Pils niemiecki
    Ushab
    Cześć!Chciałbym uwarzyć pilsa niemieckiego(albo przynajmniej piwo zbliżone smakowo) jednak mam pewne wątpliwości.Wczoraj warzyłem na rozgrzewkę przed pilsem coś co miało być do niego zbliżone tylko nie jestem teraz pewien co z tego wyjdzie, a było to tak:
    5,2kg pilzneński
    ...
    2016-08-23, 14:25
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...