Piwniczka - ziemianka.
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
Czyli "lauba", znaczy się miejsce do przyjmowania gości
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ja,ino to cos u Marka to nie lauba.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
aaaa! coś mi się po*.*.... bo kiedyś mówiłeś o wiacie... ... User piłeś, nie pisz na forum! Nie piłeś - wypij!
Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...Comment
-
Comment
-
Comment
-
Wodę to ja raczej będę miał na 2 m a na 20 m to już chyba węgiel i kości mamutów.Comment
-
Related Topics
Collapse
-
Historia českolipského piva sięga 14 wieku, natomiast obecną piwna historię miasteczka od 2023 roku zaczął wytyczać lokalny domowy piwowar Pavel Konvalina. Oczywiście początki to piwowarstwo domowe, następnie browar kontraktowy (browar Kunratice ), a od dwóch lat własny browar.
...
-
Channel: Czechy
-
-
New England India Pale Ale
13% ekstr.
5,7% alk.
35 IBU
Chmiele: Strata, Sabro, Riwaka, Galaxy
https://www.pivovarclock.cz/detail-piva/120/zima
Aromat - soczysta chmielowa owocowość (truskawki, cytrusy), potem coraz wyraźniejsza żywiczność,...-
-
-
Data jeszcze orientacyjna.
Rozgrzewajmy zimę solidną dawką piwnej rywalizacji!
Zima wydaje się nam jeszcze daleka , ale do zimowego XV Krakowski Konkurs Piw Domowych należy się zacząć przygotowywać już niedługo!
Dwa z sześciu stylów zostały opublikowane już w maju- a...2025-10-14, 06:46 -
W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...2025-09-25, 23:46 -
Olešnice, to miasteczko położone około 5 km na wschód od Trhové Sviny. Otoczone malowniczym terenem stawów Stropnice i wzgórzem Dubí. Z Žumberka wyszło 6.7 km.( w jedną stronę) pieszej, malowniczej wycieczki, więc czemu nie
Po środku miasteczka stoi XVI wieczny Zamek Oleśnicki,...-
-
- Loading...
- Koniec listy.

jaja se robię :0
Comment