Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Brofaktura, Table Saison

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zasada
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.05
    • 326

Brofaktura, Table Saison

Brofaktura: Table Saison.
    BLG: 8, ABV: 3,6
    Składniki: woda, słód jęczmienny, słód żytni, słód pszeniczny, chmiel, skórka pomarańczy, drożdże
    Data do 19.12.2026

Po otwarciu: lekkie syknięcie, spodziewałem się większego.
    Po nalaniu: niska piana, pełen kożuszek, opada do porwanego dywanika, znaczy szkło. Kolor jaśniejszy niż na zdjęciu, lekko opalizujący, nie ma pęcherzyków CO2 odrywających się od dna...
    Po powąchaniu: trochę pieprzu, trochę cynamonu, trochę śliwki, nawet lekko jeszcze niedojrzałej. Balans w stronę fenoli.
    Po wypiciu: smak podobny zapachowi uzupełniony całkiem wyraźną goryczką. Mimo parametrów nie pozostawia wrażenia wodnistości, czy pustki.

Ogólnie bardzo dobry saison, wpasowujący się doskonale w moje wyobrażenie o stylu. Bardzo żałuję, że trafiłem go jesienią, bo gdybym spotkał go latem byłby częstym gościem w moim szkle.
    Click image for larger version

Name:	IMG_20261009_213159574_MFNR.jpg
Views:	0
Size:	137,5 KB
ID:	2359439
    Każde zwierzę koi dotyk
    Blaszony
widgetinstance 244 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
Przetwarzanie...