Saison w Polsce

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13217

    #46
    Stu Mostów wypuściło stołowego saisona uwarzonego w ramach konkursu Grand Champion przy współpracy z PSPD:

    Zwycięska receptura Łukasza Kantora - lekki saison z subtelnym chmieleniem amerykańskimi odmianami. Refermentowany w butelce, z wyraźnym pieprzowo-owocowym charakterem. W aromacie dominują brzoskwinia i morela, a smak łączy złożoność z przystępnością.

    Comment

    • zasada
      Porucznik Browarny Tester
      🥛🥛🥛🥛
      • 2007.05
      • 271

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd
      Stu Mostów wypuściło stołowego saisona uwarzonego w ramach konkursu Grand Champion przy współpracy z PSPD:
      Lidle patrolować?

      Każde zwierzę koi dotyk
      Blaszony

      Comment

      • darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 13217

        #48
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zasada
        Lidle patrolować?
        Nie wiem. Ja kupiłem w sklepie przy browarze.

        Comment

        • Serokomlak
          PIWOmaniaK
          🥛🥛🥛
          • 2009.01
          • 4241

          #49
          Na pewno będzie w tradycyjnym kanale sprzedaży np. w sklepach specjalistycznych. U nas powinno być jutro.
          fb/PIWOmaniaK
          www.piwomaniak.com
          Sklep Roku 2022, 2021, 2019, 2017, 2016, 2015 Piwnej Mapy Warszawy
          Drugie Miejsce na Piwnej Mapie Warszawy 2018, 2014

          PIWOmaniaK jest czynny:
          od wt do pt w godz. 13:00 - 21:00
          w sb od 12:00 do 19:00
          nd - pn: nieczynny

          Comment

          • zasada
            Porucznik Browarny Tester
            🥛🥛🥛🥛
            • 2007.05
            • 271

            #50
            Po około 6h w lodówce (i mniej niż godzinie poza nią) otworzyłem i nalałem. Byłem zbyt nieostrożny i sporo osadu dostało się do szklanki. W efekcie pierwsze łyki były odrzucające. Potem piwo okazało się po prostu poprawne. Druga butelka wystana dłużej i nalewana ostrożniej "po prostu smaczna" okazała się szybciej.
            Na etykiecie brak zarówno kompletnego składu, jak i morskich opowieści, a QR kod kieruje do strony głównej browaru.
            I wisienka na torcie: cena. 16 zł za piwo poprawne ale niespecjalnie bailingowe, czy nafutrowane chmielem, czy fermentowane rzadkim szczepem to na długo będzie dla mnie granicą. Mam nadzieje, że piwowar-autor zobaczy coś z tych szekli, które wydałem!
            Każde zwierzę koi dotyk
            Blaszony

            Comment

            Related Topics

            Collapse

            Przetwarzanie...