Doppelbock - Prośba o opinie składu warki i pomoc w dobraniu ilości chmielu.
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
Nie zaszkodzi.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Related Topics
Collapse
-
Browar z Nowego Miasta Lubawskiego:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ejski-piwoteka
Ekstr. 20%
Alk. 7,9%
Aromat - dużo karmelu, toffi. Dużo...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Piwo z kalendarza adwentowego
Blg 18 Alk 7,4%
Kolor brązowo miedziany
Piana drobnopęcherzykowa trwała
Zapach słodowo winny z nitkami paloności i gryki
Nasycenie spore
Smak pełny słodowy, gładki na finiszu nuty chmielowo palone. Doskonale ułożone piwo...1 Photo-
Channel: Niemcy
2024-12-24, 17:26 -
-
Duży, komercyjny browar z Rumunii, wcześniej nazywający się Fabrica de bere Satu Mare, produkujący piwa dolnej fermentacji. Kupiony przez spożywczą firmę Sam Mills Group, która oferuje produkty m.in. na rumuńskim rynku. Od 2016 roku wznowiona produkcja w browarze po zamknięciu w 2014 roku....-
Channel: Rumunia
-
-
Wraz z pierwszymi mrozami pojawił się dubeltowy koźlaczek z Pinty
20% ekstr.
i 8,7% alk.
czyli dużo jak na styl bo jak pisałem tu:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...p=2329551#post...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
10% alk.
w składzie grys browarniany (czyli zapewne kukurydza) i cukier czyli tniemy koszty.
Aromat - wyraźnie słodki, nuty olejku migdałowego (mi to kojarzy się też z makowcem)
Piana - niezbyt wysoka, rzadka, nietrwała, znika całkiem
Barwa - prawie czarna,...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.


(bo tu w sumie raczej nie powinien wiele odfermentować, ostatnio zszedł do 3blg)
Comment