100% monachijskiego

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ados
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2006.12
    • 94

    #1

    100% monachijskiego

    witam,
    czy ktoś robił piwo w 100% ze słodu monachijskiego? jeżeli tak to jestem ciekaw wrażeń, akurat mi się skończył pilzeński i jestem ciekaw jakie piwo wychodzi z takiego "zasypu"?
  • anteks
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10855

    #2
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • ados
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2006.12
      • 94

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
      o, dzięki

      Comment

      • ados
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2006.12
        • 94

        #4
        zrobiłem to piwo, zacierałem na wytrawnie dla zrównoważenia lekko podwyższonej słodowości wynikającej z użycia tylko słodu monachijskiego, chmielenie średnio mocne, użyłem drożdże pilsen lager, dzisiaj przelewałem na cichą, barwa bardzo ładna, mocniejszej herbaty, smak bardzo czysty, kwestie goryczki pominę, bo to nie istotne w kontekście tematu, czuję, że będzie fajne

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • ART
          Sady, Barley Wine
          ART
          Późnojesienna aura sprzyja degustacji mocarzy, barley wine dawno u mnie nie gościł, więc jestem ciekaw.

          Parametry 12 abv, 24blg, butelka 0,33l. Niefiltrowany niepasteryzowany.
          skład zasypu podany - słód jęczmienny, pszeniczny, owsiany, chmiel i drożdże już bez imienia.
          2024-12-07, 17:56
        • Prusak
          Ca' del Brado, Baccarossa
          Prusak
          Podobny eksperyment jak w przypadku Baccabianca, tyle że z dodatkiem czerwonych winogron.
          Znajduje to odzwierciedlenie w kolorze, praktycznie rzecz biorąc czerwonkawo-brązowym.
          Woń winna, bardziej stonowana niż w odmianie białej, wyczuwalne nuty ziemistości winnej.
          W smaku podobnie,...
          2025-11-08, 16:17
        • AaLeX
          Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn, Herbowe
          AaLeX
          Parametry piwa: Ekstrakt 13%, alkohol 5,6%. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże. Barwa bursztynowa. Zapach słodowy. Piana ambitna, lacing do końca. Smak - no właśnie. Piwo mnie zawiodło. Mowa jest na etykiecie o mocnym chmieleniu. Tego nie czuć. Piwo na początku pustawe, potem...
          2025-09-20, 11:19
        • darekd
          Maians, Espiga Begin to Run
          darekd
          Nowoczesny rzemieślniczy browar z katalońskiego Sant Llorenç d'Hortons pod Barceloną.

          American IPA
          7% alk.
          60 IBU

          Chmiele: Zeus, Centennial, Simcoe, Vista, Azacca, Cascade and HBC-630 i na zimno powtórka wszystkich tych chmieli

          https://www.espiga.c...
          2025-05-26, 21:52
        • SwinskiRyjek
          Bobik słodowany
          SwinskiRyjek
          Viking Malt toto oferuje pod nazwą handlową "Sprau" jako dodatek do zasypu mający znacznie podkreślić i uwypuklić aromaty i smaki chmielowe.

          To takie ziarna wielkości grochu, przyjeżdżają w postaci nieco złamanej. Są dość twarde. Trzeba ześrutować i pomęczyć...
          2025-02-13, 18:23
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...