Ja ci powiem z własnego doświadczenia (bo mnie Marusia też przy pierwszej warce tak radziła) - jeśli piwo nie smakuje jak ocet, czyli nie wykręca gęby, a ma kwaskowy posmak, to prawdopodobnie wszystko będzie dobrze.
Młode piwo domowe (a i niemłode też) nie smakuje jak to, do którego przyzwyczaiły nas koncerny :]
Młode piwo domowe (a i niemłode też) nie smakuje jak to, do którego przyzwyczaiły nas koncerny :]
Przyjde do domu to spróbuje
jakie jest, jak będzi elekko kwaskowe to zabutelkuje a jak będzie po prsotu kwaśne to wywale lub zabutelkuję z 10 butelek to po jakimś czasie ten kwasek zniknie troche?:>
ZOabczymy c z tego wyjdzie. A co mojej warki nr 2. to bardzo źle zrobiłem ze 24h mi sie brzeczka chłodzi?:> teraz czekam na drożdże jak mi sie w starterze troche podrosną. (wodę tą zalałem wrzątkiem i przykryłem folią wczoraj około godizny 23.30 .
Comment