Witam!
mam taką kwestię ale nie wiem czy można: moja gęstwa pachnie siarkowodorem. Nadmienię że w fermentatora też wcześniej pachniało/śmierdziało siarkowodorem. co Wy na to?
mam taką kwestię ale nie wiem czy można: moja gęstwa pachnie siarkowodorem. Nadmienię że w fermentatora też wcześniej pachniało/śmierdziało siarkowodorem. co Wy na to?
Siarkowodór oczywiście nie jest przyjemny, ale czasem występuje, zwłaszcza w gęstwach z drożdży dolnej fermentacji. Trzeba wyniuchać, czy ten zapach trzyma się w normie, czy już oznacza zepsucie gęstwy. Zazwyczaj jak nie odrzuca po pierwszym niuchaniu, ale coś nie bardzo jestem przekonana, czy ryzykować, przepłukuję gęstwę, jak napisałam wyżej i jeszcze raz wącham i na tej podstawie podejmuję decyzję. Odpukać, do tej pory tylko raz się pomyliłam
. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
Comment