Przechowywanie Słodu

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • art_jan
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.01
    • 7

Przechowywanie Słodu

Witam
    Mam pytanie jak długo można przechowywać słody zapakowane hermetycznie?. Kupiłem dwa zestawy od BA, Koelscha i Hefe-Weizen i nie zdążyłem ich zrobić a teraz jest już za ciepło u mnie w mieszkaniu. Jak myślicie nic się z nimi nie stanie do jesieni, jeśli będą w ciemnym i chłodnym miejscu?

Pozdrawiam
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3281

Do poczytania na ten temat: http://www.browar.biz/artykuly.php?id=148&str=1
    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

Related Topics

Collapse

• victor321
      Ktoś jest w stanie stwierdzić co to za odmiana ?
      victor321
      Taki oto chmiel znalazłem dziko rosnący, szyszki duże, goryczy dużo i aromatu też.
      Może gdzieś bym przesadził ale co to za odmiana...
      2019-10-21, 14:11
    • HaJni
      Przechowywanie szkła
      HaJni
      Zapewne wielu z kolekcjonerów szkła piwnego ma problem, gdzie przechowywać nadwyżkę szkła, duble. U mnie również doszło do tego, że nadwyżkę i podwójne egzemplarze, na prośbę... małżonki jestem zmuszony ewakuować z szaf, regałów. Mogę schować je tylko do piwnicy. I tu...
      2019-08-16, 17:39
    • leszcz007
      Rozwiń swoją pasję i zdobądź wiedzę na studiach "Technologia Piwowarstwa"
      leszcz007
      Technologia Piwowarstwa

Czy piwo to nie tylko Twój ulubiony napój, ale również prawdziwa pasja? Może chcesz poszerzyć swoja wiedzę na temat warzenia piwa, wprowadzić swoją pasje na nowy poziom lub planujesz przejść na zawodowstwo. A może marzysz o własnym browarze,...
      2023-09-14, 13:39
    • pebejot
      Sobotin, Sport & Family Hotel Josef
      pebejot
      Aktualnie browar jest całkowicie zamknięty dla zwiedzających i nic nie wskazuje na to, że stanie się "restauracyjnym".
      Na piwo zaszliśmy do znajdującej się vis a vis restauracji Sport & Family Hotel Josef.
      Restauracja z pięknym tarasem na zewnątrz i krytym kortem...
      2025-05-21, 06:05
    • dadek
      Merklín, Za školou 383, Pivovar Petr Petružálek
      dadek
      Do Merklína nie dojedziemy pociągiem, choć taka stacja kolejowa znajduje się na sieci kolejowej České Republiky. Jednak jest zupełnie gdzie indziej bo koło Karlových Varů. Ten Merklín z browarkiem znajduje się około 30 km na południe od Pilzna, dojazd zapewniają autobusy ze stacji kolejowej...
      2023-05-16, 01:44
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...