Jeżeli receptura z linku to jak najbardziej tak , jeżeli twoja modyfikacja to nie wiem o reakcji drożdży na karmel taka ilość karmelowego ciemnego ze Strzegomia da chyba nadto palone smaki jest b. ciemny +caraffa:confuse co kto lubi.
Pare porad dla żółtodzioba
Collapse
X
-
Bardzo interesujące stwierdzenie. Nie masz w domu białego talerzyka?
,
Trzymamy za słowo.
Nie staraj się. Napisz dopiero wtedy, jak nauczysz się czytać ze zrozumieniem i słuchać dobrych rad.Comment
-
Nie sądzę, żeby była to wielka strata dla forum. Dostał wszystko na tacy, a i tak woli swoje pomysły, to po co on tu potrzebny? Żeby po trzech tygodniach zaczął "doradzać" innym, jak wojmat74? Nie wydaje mi się, żebym boleśnie odczuł jego nieobecność.Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2011-07-25, 10:59.Comment
-
Co pocisnąłem? Że napisałem mu prawdę prosto w oczy?
Jeżeli gość dostaje konkretne odpowiedzi, oraz linki do podstawowych tematów, a dalej plecie bzdury, to najzwyczajniej w świecie to forum nie jest mu potrzebne. Każdy ma prawo do wynalezienia prochu na własny rachunek, ale niech wynajduje go gdzie indziej.Comment
-
Hmm... Zajdę sobie sprawę z poziomu idiotyzmu swoich pytań, ale poważnie, zanim trafiłem na wasze forum to nie miałem nawet pojęcia o takim procesie jak chociażby zacieranie,
czy podobne rzeczy. Wiedziałem jedynie, że piwo to woda, jęczmień i chmiel i w sumie nic więcej. Słysząc pierdół generowanych przez "znawców" przystankowych i innych oczytanych person. Dlatego przypadkowe trafienie tutaj wiele mi dało, pisząc pierwszego posta, zwyczajnie myślałem że można zrobić piwo z (w sumie) byle czego.
Nie mam pretensji do krzysia, ale porównując mój stan wiedzy na temat produkcji piwa dzisiejszy (wciąż jak wiadomo nikły) i ten z przed tygodnia to naprawdę jest to wyjście z głębin i staniecie na lądzie.Comment
-
No to hurra, może coś z Ciebie będzie, na chwałę piwowarstwa domowego
Powodzenia i Twoje(oczywiście domowym)
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Po wizycie na 5-leciu pivovaru Ovipistán https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...88#post2348988 drugą część dnia 21. 06.2025 (i już do oporu
) spędziliśmy w dużo większym i znacznie starszym (1872)...
-
Channel: Czechy
-
-
Do Merklína nie dojedziemy pociągiem, choć taka stacja kolejowa znajduje się na sieci kolejowej České Republiky. Jednak jest zupełnie gdzie indziej bo koło Karlových Varů. Ten Merklín z browarkiem znajduje się około 30 km na południe od Pilzna, dojazd zapewniają autobusy ze stacji kolejowej...
-
Channel: Czechy
-
-
Radikovice to mała wioska położona na zachód od Hradca Kralove. We wiosce krzyżują się ścieżki rowerowe, a jedna z nich prowadzi do miejscowości Hrádek u Nechanic, gdzie można podziwiać ładny zameczek. Wiadomo, że jak są rowerzyści, to na szlakach musi być jakiś wodopój, ot taka...
-
Channel: Czechy
-
-
Cześć.
Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.
Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...-
Channel: Twoje warzenie
2025-07-13, 18:23 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment