Właśnie zaczynam, szybkie pytanie: czy mogę uzupełnić fermentator zimną, nieprzegotowaną wodą prosto z kranu?
Czy mogę uzupełnić fermentator zimną, nieprzegotowaną wodą
Collapse
X
-
Rozwiniesz, czy zrobimy zabawę "Co autor miał na myśli"?
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<< -
Wnioskuję, że ekstrakt wyszedł zbyt duży, ewentualnie po prostu wizualnie za dużo wyparowało?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Related Topics
Collapse
-
Czy coś pijalnego z tego wyjdzie?
Zależy mi na uzyskaniu Belgijskiego wit'a, gdzie pierwsze nuty gra pomarańcza.
-Brewkit Brewferm Witbier – 1,5 kg
-Ekstrakt pszeniczny jasny suchy (DME) – 0,65 kg
-Drożdże Lallemand Wit (Belgian Wit)
-Skórka pomarańczy Curaçao...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
od samego poczatku mam problem z brewkitem mexican carveza. Start piatek 18.5 Fermentacja jakas dziwna zero piany, a blg spadało dzis wynosi 0. Otwieram brzeczke, pachnie ladnie próbuje i smakuje jak woda z leciutka nutka chmielu i w dodtaku balingometr pokazuje wszystko na 0. ta woda nawet nie ma...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Niby Session IPA z alko 4.0%, IBU 15.
Chmiel: Krush.
Piana - z trzaskiem redukcja do obwódki.
Lacing - nic.
Gaz - średni.
Barwa - blade złoto.
Aromat - lekko dzikie zioła.
Smak - woda gazowana z posmakami ziołowymi, homeopatyczne cytrusy,...-
Channel: Anglia
2025-07-10, 10:59 -
-
Jestem nowy, więc po pierwsze witam wszystkich serdecznie.
W skrócie. Pierwsza próba zrobienia piwa. Brewkit + słód. Fermentor, nastaw 23l.
Zaczynałem około 16:00.
Zagotowałem brewkit + słód, rozrobiłem z zimną wodą do 23l. W międzyczasie uwodniłem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment