Śrutownica - Trójmiasto, pomocy! :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piwkodziwko
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.06
    • 4

Śrutownica - Trójmiasto, pomocy! :)

Witam.

Piszę do dobrych kolegów piwowarów z prośbą o pomoc. Zamawianie słodów nad ranem, po ciężkim wieczorze nie należy do dobrych praktyk. Zawsze dłoń może się omsknąć i możemy zaznaczyć coś innego niż docelowe "śrutowanie" słodów.

I pojawia się problem
    Czy jest jakiś dobry człowiek z Trójmiasta, który użyczyłby swojej śrutownicy na słody do New Zealand'a?

Pozdrawiam.
    Kuba
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13965

Nie wiem czy tutaj ktoś się zgłosi. Nieco większe szanse będziesz mieć, gdy napiszesz o problemie tu:

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• piwkodziwko
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2012.06
      • 4

Dzięki nie znałem tej strony!

Comment

• piwkodziwko
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2012.06
        • 4

Ponawiam pytanie, na pomorskiejławie nikt się nie odzywa.. Niewielki ruch tam jest. Odwdzięczę się buteleczką mojego pszeniczniaka

Comment

• Marwis
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2010.10
          • 36

dużo masz tego słodu do śrutowania?

Comment

Related Topics

Collapse

• centris
            Potrzebuje pomocy piwowara
            centris
            Cześć,
            Poszukuję kompletnego kursu/szkolenia na piwowara najlepiej podkarpacie/małopolska (nie musi być dyplom).
            Pozdrawiam
            2025-01-07, 11:23
          • Kwachu1444
            Prawdopodobna infekcja - Pomocy
            Kwachu1444
            Witam,
            Do piwowarstwa domowego wróciłem po rocznej przerwie. Z braku środków wynajmowałem pokój a nie dostałem zgody na warzenie od właścicielki, bo "przecież każdy alkohol w domu robiony to bimber, a ten co go robi to pijus". Sytuacja się poprawiła i zainwestowałem w...
            2020-03-31, 22:19
          • darekd
            Lupulus, Jolly Poupée
            darekd
            Znany w Polsce browar z walońskiej prowincji Luxembourg nieopodal granicy z Luksemburgiem.

Na ecie info: "modern red beer", chmiel Styrian Golding, zaw. alk. bardzo dokładnie podana: 6,671%

https://lupulus.be/biere/jolly-poupee-33cl

Aromat - na początku...
            2024-12-22, 23:43
          • peter267
            Pomocy
            peter267
            Witam wszystkich
            Chciałbym zacząć przygodę z warzeniem własnego piwa wiec na początek kupiłem podstawowy sprzęt .Parę lat temu na pożyczonym sprzęcie udało mi się zrobić coś z brewkitów zrobił się też cydr . Zawsze to lepsze niż piwo ze sklepu. Ale do rzeczy fermentatory...
            2020-01-26, 14:04
          • pebejot
            Estonia, Tartu, Laulupeo pst 15, A. Le Coq Brewery
            pebejot
            Stary browar przemysłowy ze sklepem firmowym, pubem i muzeum piwowarstwa.
            Przy wejściu gości wita radziecki dystrybutor do piwa z napisem "piwo" w cyrylicy.
            Dalej mały bar ze stolikami-kapslami, a obok zejście do piwnicy, gdzie mieści się muzeum.
            Wstęp tam kosztuje...
            2025-07-16, 22:05
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...