Początki browarnictwa, obiekcje dotyczące plastiku

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Moim zdaniem do dezynfekcji trzeba się od początku przykładać jednakowo, a plastikowe wiadra i beczki łatwością i bezpiczeństwem obsługi oraz ceną zdecydowanie wygrywają ze szkłem. Balony mogą mieć przewagę tylkow w jednym przypadku - jeśli już je masz.

Comment

Related Topics

Collapse

• Zaiksik
      Trudne początki
      Zaiksik
      Witam
      Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
      Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
      Wszystko...
      2024-08-27, 18:13
    • Mar11111
      Początki z brewkitem...
      Mar11111
      Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
      ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
      2024-04-20, 15:46
    • heckler
      Vítkov, Těchanovická 321, Pivovar Vikštejn
      heckler
      Oficjalne otwarcie browaru Vikštejn odbyło się w piątek 14.08. Do Vitkova dotarliśmy w strugach ulewnego deszczu i niestety byliśmy zmuszeni zmienić nasz misterny plan.
      Wiadomo, że tego typu imprezy to plenerowe święto, a ziąb i deszcz raczej temu nie służą. Dlatego zamiast marznąć...
      2020-08-25, 11:22
    • heckler
      Opočno, Hradecká 217, Opočenský pivovar Baron
      heckler
      Opočno, to małe urokliwe miasteczko gdzie wbrew pozorom turystów bywa całkiem sporo. Nad zalewem Broumar jest camping, a zaraz za skromnym rynkiem stoi ładny pałac. W miasteczku nie brak zacisznych uliczek i usytuowanych tam knajpek. My wybraliśmy nocleg na tymże campingu i nie żałowaliśmy....
      2020-09-10, 08:57
    • heckler
      Úvaly, Škvorecká 725, Akciový pivovar Libertas
      heckler
      Pod koniec września browar zorganizował dni otwarte, niestety w ostatniej chwili rodzinne sprawy pokrzyżowały nam plany i na imprezkę nie dotarliśmy. Drugie i udane podejście zrobiliśmy 01.11 .
      Z racji, że browar otwierany jest codziennie, ale dopiero od godziny 15-22 do miejscowości...
      2019-12-02, 09:22
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...