Moim zdaniem do dezynfekcji trzeba się od początku przykładać jednakowo, a plastikowe wiadra i beczki łatwością i bezpiczeństwem obsługi oraz ceną zdecydowanie wygrywają ze szkłem. Balony mogą mieć przewagę tylkow w jednym przypadku - jeśli już je masz.
Początki browarnictwa, obiekcje dotyczące plastiku
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Witam
Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
Wszystko...-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Oficjalne otwarcie browaru Vikštejn odbyło się w piątek 14.08. Do Vitkova dotarliśmy w strugach ulewnego deszczu i niestety byliśmy zmuszeni zmienić nasz misterny plan
.
Wiadomo, że tego typu imprezy to plenerowe święto, a ziąb i deszcz raczej temu nie służą. Dlatego zamiast marznąć...-
Channel: Czechy
-
-
Opočno, to małe urokliwe miasteczko gdzie wbrew pozorom turystów bywa całkiem sporo. Nad zalewem Broumar jest camping, a zaraz za skromnym rynkiem stoi ładny pałac. W miasteczku nie brak zacisznych uliczek i usytuowanych tam knajpek. My wybraliśmy nocleg na tymże campingu i nie żałowaliśmy....
-
-
-
Pod koniec września browar zorganizował dni otwarte, niestety w ostatniej chwili rodzinne sprawy pokrzyżowały nam plany i na imprezkę nie dotarliśmy. Drugie i udane podejście zrobiliśmy 01.11
.
Z racji, że browar otwierany jest codziennie, ale dopiero od godziny 15-22 do miejscowości...-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment