Witam wszystkich forumowiczów.
To mój pierwszy temat założony na tym forum.
Szukałem na forum jakichś informacji na temat zastosowania prasy (takiej jak używają winiarze) do zwiększenia wydajności. Prasa by miała zostać użyta po wysładzaniu, aby z młóta wycisnąć jak najwięcej.
Czy coś takiego ma jakikolwiek sens?
Czy w związku ze sprasowaniem młota do brzeczki nie przejdzie nic niepożądanego?
To mój pierwszy temat założony na tym forum.
Szukałem na forum jakichś informacji na temat zastosowania prasy (takiej jak używają winiarze) do zwiększenia wydajności. Prasa by miała zostać użyta po wysładzaniu, aby z młóta wycisnąć jak najwięcej.
Czy coś takiego ma jakikolwiek sens?
Czy w związku ze sprasowaniem młota do brzeczki nie przejdzie nic niepożądanego?
Oczywiście nie pisze tego z własnego doświadczenia
. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego
w czasie naszej...
....
Comment