Sterownik do warzenia z dwoma termoparami

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Tomaszj_kr
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.01
    • 7

Sterownik do warzenia z dwoma termoparami

Witam,
    Chciałem pochwalić się kolegom nowym sterownikiem, który ostatnio wykonałem i obecnie poddaje testom. Jeśli ktoś z was mieszka w Krakowie i byłby chętny przetestować sprzęt zapraszam do kontaktu.

Sterownik składa się z dwóch termopar typu K modułu elektronicznego, gniazd zasilających grzałkę i zasilacza.

Możliwości jakie daje nam sterownik to 3 przerwy zacierne, warzenie i chłodzenie.
    Pierwsze trzy programy następują automatycznie jeden po drugim natomiast przed warzeniem sterownik prosi o potwierdzenie gotowości do następnego programu, podobnie sprawa wygląda z załączaniem programu chłodzącego.
    Pomiar odbywa się za pomocą dwóch termopar z uwagi na różnicę temperatur na dole i górze garnka.
    Sterownik posiada klawiaturę dotykową oraz alarm sygnalizujący zakończenie pracy i przekroczenia parametrów.

Ogólnie system jest częścią składową całego systemu, który jest w trakcie budowy.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• zepol
    HERMS 100+100+50 L + stół + taboret + sterownik
    zepol
    Witam

Mam do sprzedania prawie kompletny system HERMS o wybiciu ok. 100 L

W jego skład wchodzą:

- kadź warzelna 100 L ze wspawanymi złączami

- kadź zacierna 100 L ze wspawanymi złączami

- fałszywe dno wycinane laserowo na wymiar...
    2023-07-28, 10:26
  • dadek
    Belgia, Bruksela, Alsembergse Steenweg 75, Beerstorming
    dadek
    Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
    Start
    2024-10-15
    Koniec
    2024-10-15
    2024-10-16, 02:03
  • dadek
    Niemcy, Lübeck, Alfstraße 36, Brauberger
    dadek
    Browarek restauracyjny w najstarszej historycznej części Lubeki jaką jest wyspa Innenstadt. Płynąca przez miasto rzeka Trave dzieli się tu na aż 3 nurty, przez co na starówkę z każdej strony można się dostać tylko mostami. Od dworca kolejowego jest 1 km, więc dojście zajmie 15 minut....
    2025-09-27, 03:28
  • darekd
    La Grúa, La Cueva del Gato West Coast IPA
    darekd
    Kraftowy browar z Pontejos w Kantabrii (północna Hiszpania) uwarzył serię piw pod tą nazwą (wiem, że jest jeszcze DDH NEIPA) we współpracy z dwoma lokalami/sklepami z regionu Kastylia León - El Gato que Bebía Cerveza (Valladolid) i La Cueva del Lúpulo (Salamanka).

Alk. 6%...
    2025-08-29, 22:55
  • heckler
    Zlín, Ulička 601, Pivovar Misionář
    heckler
    Browar Misionář został założony w 2024 roku w domu rodzinnym w Zlinie przez pasjonata piwa, a obecnie piwowara browaru- Martina Mikoškę.
    Na obrzeżach Zlina w jednej z ciasnych, wąskich uliczek stoi dom Martina. Niestety nie mieliśmy przyjemności poznania samego szefa, ale za to poznaliśmy...
    2025-08-11, 07:15
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...