Zblokowana i zautomatyzowana warzelenka o wybiciu 100 litrów
Collapse
X
-
-
Ta w Szczyrzycu ma wybicie 150 litrów i też była zamawiana na targach w Norymberdze. Nie wiem dlaczego darko twierdzisz, że BrauKon w połączeniu z miejscową firmą Gastro-Styl zajmującą się nie od dziś sprzedażą urządzeń dla sektora HoReCa jest be?!
Tak jak w przypadku instalacji dla Szczyrzyca można wykonać cały proces do 3 razy na dzień, a odpowiednia ilość zbiorników leżakowych zagwarantuje odpowiednie zejście piwa. Nie w każdym hotelu, restauracji schodzą bóg wie jakie ilości piwa, a instalacja tego typu nie wyklucza skorzystania z dodatkowego nalewaka koncerniaka, tudzież innego piwa z kega.Comment
-
Ta w Szczyrzycu ma wybicie 150 litrów i też była zamawiana na targach w Norymberdze. Nie wiem dlaczego darko twierdzisz, że BrauKon w połączeniu z miejscową firmą Gastro-Styl zajmującą się nie od dziś sprzedażą urządzeń dla sektora HoReCa jest be?!
Tak jak w przypadku instalacji dla Szczyrzyca można wykonać cały proces do 3 razy na dzień, a odpowiednia ilość zbiorników leżakowych zagwarantuje odpowiednie zejście piwa. Nie w każdym hotelu, restauracji schodzą bóg wie jakie ilości piwa, a instalacja tego typu nie wyklucza skorzystania z dodatkowego nalewaka koncerniaka, tudzież innego piwa z kega.Comment
-
Wspomniane urządzenie jest zblokowane i zautomatyzowane o wybiciu 100 litrów. Ze stali nierdzewnej zajmujące powierzchnię niecałe 2,5 m kw., o wysokości 2 m. Co sprawia, że można umieścić w dowolnej restauracji hotelowej, pensjonacie, pubie. Możliwość programowanie kilkunastu receptur i obsługi procesu bez udziału dyplomowanego piwowara. Cena 70 tyś. zł.Bo cena, to rzeczywiście 70 tysięcy, tylko nie złotych, a euro. W skład zestawu wchodzą warzelnia, whirpool, tank fermentacyjny. Bez tanków leżakowych. Mimo wszystko oferta nadal jest ciekawa, tylko nie tak atrakcyjna finansowo jak się wydawało.
Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2008-12-02, 18:39.Comment
-
Co do wydajności - idea jest taka, że warzy się 3 warki pod rząd, co daje 3hl. Taką pojemność ma zbiornik fermentacyjny.Comment
-
Ten koncept ma kilka niezaprzeczalnych zalet. Kompaktowa konstrukcja. W dodatku maksymalnie zmniejszona. Mieści się więc w takich lokalach, w których nie zmieścisz żadnej innej warzelni. To naprawdę zajmuje bardzo mało miejsca. Po drugie z tego co się wydaje obsługa tego urządzenia jest naprawdę banalna, co nie znaczy, że wiedza piwowarska jest zbędna. Po trzecie o ile warzelnie 2,5hl w Kaliszu czy Płocku wydają mi się za małe, to w mieście powiatowym o liczbie mieszkańców 10-20 tys. mogą być zbyt duże. Także mała wydajność tej warzelni też może być zaletą.Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2008-12-02, 19:09.Comment
-
Przy pewnych założeniach. Mianowicie dwa tanki fermentacyjno-leżakowe. A to nie do końca załatwia sprawę. Bo oznaczałoby zwykle 1, a maksymalnie 2 piwa w karcie. Przynajmniej ja to tak rozumiem.Comment
-
100-500 litrow system
poczekajcie troche
dostalem wycene na 500 l system - 40000 $ - czekam na 100-300 litrow system
w tym pierwszym czekam na liste z jakich urzadzen sie sklada, jak dotad mam tylko jedno zdjecie
Comment
-
Ja tu czegoś nie rozumiem i bardzo Was proszę o oświecenie w temacie. Otóż:
1. Chcę założyć minibrowar restauracyjny
2. Kupuję instalację za ok. 500 tys zł.
3. Wydajność instalacji to 100 litrów jednorazowo.
4. Czysty zysk z jednego litra piwa jest poziomie 5 zł ( po odjęciu surowców, kosztów warki, pensji pracowników, ZUS-ów, Sanepidów i czort wie czego jeszcze )
5. Koszt samej tylko instalacji zwraca mi się po 100.000 warek
To gdzie tu interes?
Pomijam fakt, że browar restauracyjny przynosi dochody nie tylko z piwa. Również z dań tam serwowanych, innych napojów itp. Ale i tak okres zwrotu inwestycji liczony jest w latach. I to nie kilku a znacznie więcej. Jak to jest naprawdę?Comment
-
Moim założeniem było, że mam już obiekt, który zarabia a browar jest uzupełnieniem restauracyjnej oferty, gdzie leje się inne piwo. Tak jak na wstępie napisałem pomyliły mi się waluty i różnica 3x mniej jest zdecydowanie korzystniejsza. Poza tym nie od dziś wiadamo i sam nie wiem czemu się dziwisz angasc, im mniej tym drożej. Warzelnia w Szczyrzycu jest niewiele większa (mają za to więcej tanków leżakowych) i też niemało kosztowała.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam wszystkich i mam pewne nasuwające mi się po ostatnim warzeniu pytanie.
Posiadam kociołek warzelny VEVOR 30 litrów i o ile warzenie piwa w ilości 20 litrów nie nastręcza żadnych problemów, tak przy moim 1 podejściu do stouta postanowiłem go zrobić w ilości 10 litrów. I tu zaczęły...-
Channel: Przedstaw Się!
-
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Na wyspę Hvar ciągną w lecie tłumy i wcale się temu nie dziwię, gdyż miejsce po prostu jest piękne. I nie tylko miasto Hvar ale też np. Stary Grad też ma swój urok. Chociaż malkontenci mogliby to wszystko podsumować zdaniem, że wszystkie miasta, miasteczka i osady w pasie wybrzeża są...3 Photos
-
Channel: Chorwacja
-
-
Ogłoszenie: https://www.olx.pl/oferta/browar-dom...7-IDzr50h.html
Browar Domowy Browamator SUPER START - zestaw startowy + garnek + 60 butelek
- zestaw do samodzielnej, domowej produkcji piwa
- użyty raz do wyprodukowania...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2019-04-09, 11:45 -
-
Počátky, to malutka wioska która leży w paśmie Železné hory, ot taki mały koniec świata, gdzie ptaki zawracają i kończy się asfalt. Dalej autem już nie pojedziemy.
Tuż a mostkiem przy wąskiej drodze znajduje się posesja pana Libor Hančar. Człowiek orkiestra, mnóstwo zainteresowań,...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment