Butelki z zamknięciem hermetycznym- Słowacja???

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bauer311
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.01
    • 21

Butelki z zamknięciem hermetycznym- Słowacja???

Witam serdecznie na forum jestem nowym i właśnie nastawiłem pierwszą wareczkę Zastanawiam się teraz nad rozlewem w butelki z zamknięciem porcelanowym. W przyszły weekend będę w Zakopanem i zastanawiam się czy na Słowacji są jeszcze jakieś piwa w tych butelkach??? Kiedyś był Kelt, ale teraz nie wiem jak jest???? Może ktoś ma jakieś informacje???? gdyż ceny nowych butelek trochę odstaraszają. pozdrawiam
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19326

Nie lepiej zaopatrzyć się w gretę i kapsle (butelki będą same przybywać po konsumpcji)?!

Comment

• mwa
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2003.01
      • 5071

W Czechach jest Bernard w cenie 29KC + 7 KC kaucji. Wychodzi dojść drogo, ale wygodnie.
      Porcelanowe to nie są lecz plastikowe.

Na Słowacji nie wiem.
      Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• noodles
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.09
        • 700

Nawet jeśli nie mają swoich to w większych marketach będą czeskie piwa z porcelanowymi zamknięciami. Tylko że one są 2 razy droższe od piw w zwykłych butelkach a to również nie zachęca.
        Moja kolekcja podstawek

Comment

Related Topics

Collapse

• SwinskiRyjek
          2025.07 - AleBrowar wycofuje piwa grożące wybuchem butelki
          SwinskiRyjek
          Coś się nabroiło w AleBrowarze

Były meldunki wcześniej o wycofaniu wybuchowych Mango Lassi ale wyszło tego więcej...

Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wycofanie piwa z powodu ryzyka rozsadzenia butelki produktu

https://www.gov.pl/web/gis/ostrzez...
          2025-07-01, 18:05
        • wloszczyk
          Butelki z zamknięciem patentowym
          wloszczyk
          Oddam w dobre ręce gratisowo butelki z zamknięciem patentowym. Różne pojemności: 0,33l, 0,45l, 0,5l, 075l, 1l W sumie ok 43 szt. Warunek odbiór własny
          Albo Katowice ul Kościuszki 227 firma Polna Engineering Sp.zo.o w godz 7.00 do 15.00 lub Orzesze ul Masztowa 34 w godz 16 - 21,00
          ...
          2021-07-13, 08:19
        • kronos1194
          Butelki (około 200szt.)
          kronos1194
          Dzień dobry wszystkim.
          Od 2014 roku zbierałem z różną częstotliwością butelki po piwie. Miałem tylko dwie zasady, którymi się kierowałem: piwo musiałem wypić ja i żadna etykieta nie mogła się powtarzać. Udało mi się uzbierać około 200 sztuk butelek. Różnych, regionalnych,...
          2024-04-01, 18:49
        • plr78
          Identyfikacja butelki
          plr78
          Posiadam butelkę - ale od czego? Nie mogę jej zidentyfikować, może ktoś z forumowiczów spotkał się z takim logo. Pojemność butelki to 0,33. Przy logo napis "Znak ochronny".
          2025-07-15, 08:07
        • klocekoi
          Nowe butelki do piwa
          klocekoi
          Cześć, mam pytanie odnośnie butelek do piwa.
          Obejrzałem ostatnio Kopyra i wspomniał w nim o cenie butelek.
          Dla mnie jest to kosmos, tzn. cena.
          Proszę mi wytłumaczyć, w jaki sposób zaopatrują się browary w butelki. Rozumiem, że składają zamówienie do huty i ta dostarcza...
          2023-04-30, 21:26
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...