Ja sobie dałem spokój z tym garem, aktulanie poszukuję czegoś innego.
Gar aluminiowy, zacierno-warzelny
Collapse
X
-
Szkodliwość związków aluminium przegrywa z wygodą użytkowania lekkiego gara. Coś za coś...Ostatnia zmiana dokonana przez Seta; 2009-12-15, 14:55.Comment
-
...a trujący chlor dodawany w wodociągach, a pestycydy "dodawane" do owoców i warzyw, a szkodliwe substancje smoliste, kofeina, nikotyna???? etc ect... O tym słyszałeś?
a posmak i tak wychodzi z reguły za każdym razem inny, to ja nawet nie zauważę różnicymoże jeszcze za mało warek za mną by uzyskać 100% powtarzalność.
wniosek jest taki że trzeba dużo pić takiego piwa by "wypłukać" szkodliwe substancje
Comment
Related Topics
Collapse
-
Zapraszamy na nowe promocje:
- Akcesoria
Bazooka - DŁUGA - filtr do chmielin - gwint zewnetrzny 1/2 cala
- Akcesoria
Kapturek aluminiowy złoty - 34x90 - 20 szt.
- Akcesoria
Uszczelka do pojemnika fermentacyjnego
- Anglojęzyczna
...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2020-01-13, 10:50 -
-
Witam.
Mam dostepny kilkunastolitrowy aluminiowy garnek, ktory zamierzam uzyc do podgrzewania wody do wysladzania.
Pytanie pierwsze - co o tym sądzicie?
Parokrotnie zagotowałem już w nim wodę, wskutek czego pojawił się w nim ciemny nalot/osad. (Sprawdzilem...-
Channel: Sprzęt
-
-
Witam,
Właśnie zabutelkowałem swoje pierwsze piwo z brewkitu (Finlandia lager) i ogarnęły mnie pewne wątpliwości. Piwo fermentowało siedem dni na burzliwej i siedem na cichej aż do momentu kiedy ciśnienie w fermentorze wyraźnie spadło (ruch w rurce ustał, a poziomy wody w...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Drugi temat przygotowany przez Crizza jest gotowy do przedyskutowania. Bardzo proszę w ciągu nadchodzących kilku dni o zamieszczanie swoich komentarzy dot. poniższego tekstu. Zostaną one wzięte pod uwagę podczas przygotowania ostateczniej wersji opracowania, które trafi do działu BA.
...-
Channel: Opracowania
-
-
Butelka 0,5 ltr , alkohol 5,6%.
Piana drobna, gęsta, ale niezbyt trwała.
Barwa złocisto-cytrynowa.
W smaku nieco kwaskowe, z niewielką , ale wyrażnie wyczuwalną goryczką. W tle słaby aluminiowy posmak, szczęśliwie niewyrażny i nienarzucający się. Wyczuwalne lekkie nuty...-
Channel: Uganda
2012-03-22, 00:42 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment