Kocioł zacierny 29L elektryczny?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • czarnydlk
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.03
    • 29

No w ciemno brał nie będę ;-) ale zakupy zostawiam na później Dobrze że napisałem na forum bo przynajmniej zaoszczędzę(kupie dwa) na garnkach I pozostanę przy wężyku jednak koszt wykonania i prostota przemawiają jak najbardziej "za" a słyszy się o nim tylko opinie pozytywne więc po co kombinować
    Pozdrawiam

Comment

• leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

Ja bym jeszcze zastanowił się, czy za jednym zamachem nie wymienić kranika na taki, który w środku miałby na tyle długi gwint aby osobno nakręcić śrubę mocującą a osobno śrubunek filtratora?
      Ale tak czy inaczej kilka warek na nim pociągniesz.

Comment

Related Topics

Collapse

• seba76
        Grainfather G30 v2+ filtr BackBrewing+ akcesoria
        seba76
        Grainfather G30 v2 + filtr BackBrewing + akcesoria – stan bdb!

Sprzedam Grainfather G30 v2, użyty tylko 3 razy – stan bardzo dobry. Do G30 dołączone wszystko co wchodzi w skład kompletu czyli kociołek, kosz zacierny, sterownik, chłodnica przeciwbieżna, okablowanie, rurki, itd....
        2025-06-23, 08:26
      • marqqq
        Sörművek, Warrior IPA
        marqqq
        Ekstrakt: b.d.
        Alkohol: 6% obj.
        Data: 06.04.2024​

Piwo dla Lidla uwarzone w jakimś Węgierskim browarze. Pojawiło się na chwilę w okolicach Czerwca, i później zniknęło.
        Cena trochę zaporowa jak na 0,33 litra, bo aż 6.99 zł.
        Byłem dziś w Lidlu upolować...
        2023-12-29, 21:25
      • kamyczewski
        Zapytanie o elektryczny kociołek
        kamyczewski
        Cześć Wszystkim! Proszę o poinie na temat takiego kociołka https://www.electronic-star.pl/Dom-i...2585W-30l.html . W domu posiadam indukcję z której nie chcę korzystać, nie chce też używać w domu butli z gazem....
        2018-08-05, 10:01
      • adam1878red
        powitanie i pytanie
        adam1878red
        Witam wszystkich i mam pewne nasuwające mi się po ostatnim warzeniu pytanie.
        Posiadam kociołek warzelny VEVOR 30 litrów i o ile warzenie piwa w ilości 20 litrów nie nastręcza żadnych problemów, tak przy moim 1 podejściu do stouta postanowiłem go zrobić w ilości 10 litrów. I tu zaczęły...
        2025-08-04, 19:14
      • zasada
        [SPRZEDAM} Zestaw zacierno-warzelny (Lidl, zawór, mieszadło, emalia, chlodnica)
        zasada
        Pozbywam się zestawu, który towarzyszył mi plus minus od początku przygody z piwowarstwem domowym, tj od połowy 2013 roku. Całość 500 złych, poszczególne elementy wycenione poniżej.

W skład zestawu wchodzą:
        • kociołek elektryczny Lidl LCD z rozwierconą dziurką i skręconym zaworem kulowym
        ...
        2021-04-06, 12:43
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...