Środek czystości - ChemiPro Caustic

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bielok
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.10
    • 338

    #16
    Cześć.
    Ja robiłem tak ze zalewałem pojemnik roztworem NaOH do pełna i zazwyczaj na następny wekkend był już odmoczony.
    anioły śmierdzą potem
    żrą kiełbasę
    mają w dupie żywych

    Comment

    • wogosz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.12
      • 1007

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bielok
      Ja robiłem tak ze zalewałem pojemnik roztworem NaOH do pełna i zazwyczaj na następny wekkend był już odmoczony.
      Niestety nie mam możliwości trzymania balonu z sodą przez tydzień w wannie. Podobnie butelek. Jak ktoś robi piwo na działce, lub w przystosowanej piwnicy w swoim domu, to ma sporo miejsca i nikomu nie przeszkadza. Niestety ja to robię w mieszkaniu i muszę mieć wzgląd na resztę domowników. I jeszcze jedno: jak robisz to na ciepło zużywasz znacznie mniej sody.

      Comment

      • bielok
        Porucznik Browarny Tester
        • 2007.10
        • 338

        #18
        Cześć

        Oczywiście masz rację, wszystko zależy od miejsca i czasu którym dysponujemy. chciałem tylko moim wcześniejszym postem zaznaczyć że jest tez droga "na zimno"
        anioły śmierdzą potem
        żrą kiełbasę
        mają w dupie żywych

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • kaczka116
          Ziemia Obiecana, Złoty Środek
          kaczka116
          Piwo gotowe do oceny
          2019-07-22, 19:54
        • darekd
          Pinta, Right Now Red IPA
          darekd
          Seria "Craft"

          Ekstr. 15%
          Alk. 6,5%

          Chmiele: Columbus, Citra, Amarillo

          Aromat - bardziej słodowy, trochę karmel, muśnięcie owocowe i podprażone, łagodny chmiel z minimalną cytrusowością. Jest złożoność, ale brak intensywności i czystości...
          2025-10-13, 23:25
        • pebejot
          Włochy, Turyn, Via Silvio Pellico 1A, Toccalmatto Torino
          pebejot
          Firmowy lokal browaru Toccalmatto z Parmy.
          W Parmie mają firmowy sklep a w centrum Turynu jest o ile mi wiadomo jedyny firmowy pub.
          Lokal znajduje się w jednej z kamienic przy cichej ulicy niedaleko głównego dworca kolejowego.
          W środku bar z potężną baterią kranów i kilkanaście...
          2025-09-24, 09:02
        • Javox
          AB InBev Germany, Stella Artois
          Javox
          Piwo warzone w Niemczech (bez prawa czystości) na sprzedaż poza granicę kraju,
          Wiele na to wskazuje, że piwo to produkuje się w browarze Hasseröder (Wernigerode) w środku Niemiec.

          Zawartość alko 5.0%, puszka 500 ml.

          Piana - więcej na początku potem niepełna...
          2025-06-07, 01:37
        • dadek
          Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
          dadek
          Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
          2025-01-12, 18:42
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...