Ja robiłem tak ze zalewałem pojemnik roztworem NaOH do pełna i zazwyczaj na następny wekkend był już odmoczony.
Niestety nie mam możliwości trzymania balonu z sodą przez tydzień w wannie. Podobnie butelek. Jak ktoś robi piwo na działce, lub w przystosowanej piwnicy w swoim domu, to ma sporo miejsca i nikomu nie przeszkadza. Niestety ja to robię w mieszkaniu i muszę mieć wzgląd na resztę domowników. I jeszcze jedno: jak robisz to na ciepło zużywasz znacznie mniej sody.
Oczywiście masz rację, wszystko zależy od miejsca i czasu którym dysponujemy. chciałem tylko moim wcześniejszym postem zaznaczyć że jest tez droga "na zimno"
anioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Aromat - bardziej słodowy, trochę karmel, muśnięcie owocowe i podprażone, łagodny chmiel z minimalną cytrusowością. Jest złożoność, ale brak intensywności i czystości...
Firmowy lokal browaru Toccalmatto z Parmy.
W Parmie mają firmowy sklep a w centrum Turynu jest o ile mi wiadomo jedyny firmowy pub.
Lokal znajduje się w jednej z kamienic przy cichej ulicy niedaleko głównego dworca kolejowego.
W środku bar z potężną baterią kranów i kilkanaście...
Piwo warzone w Niemczech (bez prawa czystości) na sprzedaż poza granicę kraju,
Wiele na to wskazuje, że piwo to produkuje się w browarze Hasseröder (Wernigerode) w środku Niemiec.
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Comment