Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Nieczajna [Monsters], Monk

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13760

Nieczajna [Monsters], Monk

Nie jestem na 100% pewny czy to Nieczajna, ale zakładam, że tak.

Rice American Pils

5% alk, Chmiel - Sabro

Aromat - niezbyt intensywny, lekki chmiel z cytrusowych muśnięciem
    Piana - wyższa, zwarta, trwała
    Barwa - nieco zamglona słomka/jasne złoto
    Wysycenie - wysokie, podszczypuje
    Smak - chmiel na pierwszym miejscu, ale też nie jest to jakaś soczystość dość stonowany, trochę cytrusów, leciutki słód, goryczka umiarkowana, długa
    Treściwość - lekkie

Zakładam, że jak jest amerykański pils i ryż to ma być wytrawnie i lekko i tak jest. Mało treści lokuje to piwo najlepiej na środek lata. Ja mam termin do 25.05 i być może dlatego te akcenty chmielowe nie są już wyraźne. Ogólnie poprawne.

Related Topics

Collapse

• darekd
    Browar Zakładowy, Sezon Grzewczy
    darekd
    czyli koźlak z syropem klonowym.

Ekstr. 16%
    Alk. 7%

Aromat - no czuć, że jest ten syrop, Tak wyraźny, że już na starcie jest obawa, że to będzie ulepek. W tle jakaś taka trudna do określenia mniej przyjemna nuta (po przelaniu łodygowo-ziemista), która wraz...
    2024-12-07, 01:25
  • darekd
    Nieczajna [Monsters], Santa Parkour
    darekd
    Christmas Black IPA ze skórką pomarańczy i rozmarynem (wyprzedaż w Aldi)

Chmiele: Simcoe, Sabro
    6% alk.

Aromat - głównie skórka pomarańczowa, po przelaniu trochę ciemne słody, może odrobina chmielu
    Piana - średnia, trwałość też, dłuższy kożuszek...
    wczoraj, 21:20
  • darekd
    Racibórz, Zula (Polski Chmiel)
    darekd
    Jedno z trzech piw (obok Książęcego i Oktawii) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.

Wszystkie piwa mają 11% ekstr. i 4,5% alk.

Zula to chmiel będący połączeniem Lubelskiego, Savinjskiego Goldingu (Słowenia) oraz dzikich chmieli z dawnej Jugosławii....
    2022-06-24, 22:17
  • darekd
    Racibórz, Książęcy (Polski Chmiel)
    darekd
    Jedno z trzech piw (obok Zuli i Oktawii) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.

Wszystkie piwa mają 11% i 4,5%

Chmiel: Książęcy, o którym wiem niewiele, na ecie wspominają o czerwonej pomarańczy i moreli. Gdzieś jakiś bloger wspominał, że cytrusy....
    2022-06-24, 21:39
  • darekd
    Nieczajna [Monsters], Why so serious?
    darekd
    Hazy IPA, 5,5% alk.

Chmiele: Sabro, Talus.

W składzie m.in. słód owsiany oraz płatki orkiszowe, także zmętnione na zdrowo (jeszcze chyba nie spotkałem się z orkiszem w tym celu)

Aromat - chmiel cytrusowy z delikatna limonką. potem wyraźniejsza nuta słodowa...
    2025-06-09, 18:14
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...