BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
pomoc przy śrutowaniu
Treść dla wspierających
Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.
To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.
Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.
To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.
Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:
-
💛 Wsparcie finansowe
Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
Zaloguj się i wspierajPo przeprocesowaniu wpłaty - otrzymasz niezwłocznie dostęp do treści. Wpłata 100 zł = dostęp na rok.
-
✍️ Wkład merytoryczny
Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.Nowy wątek lub odpowiedź sprawdzimy i po akceptacji - publikujemy, wraz z publikacją otrzymasz dostęp do serwisu na okres 2 miesięcy.
Bez presji. Bez reklam. Z wyboru.
Related Topics
-
Jak powinno wyglądać źarno po ześrutowaniu.
Pytam dlatego, że konstruuję śrutownik i będę niebawem robił próby.
Chciałbym poznać Wasze doświadczenia i oczekiwania.
Podobno ziarno nie do końca zmielone tworzy samo w sobie kadź zacierną?
Jak optymalnie powinno...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Pomyłkowo zamówiłem nieześrutowany zestaw słodów;/
Może ktoś z trójmiasta (najchętniej Gdynia) udostępni śrutownik na ten jeden zestaw?-
Channel: Sprzęt
-
-
Witam, czy ktoś z Warszawy mógłby mi zesutować dosłownie 1kg słodu. Dostałem z BA 1kg nieześrutowany a zamawiałem ześrutowany. Nie opłaca mi się z nimi szarpać,bo przesyłka itd.
Może ktoś z okolic Bródna albo Białołęki??-
Channel: Targowisko piwowarskie
2013-10-23, 19:25 -
-
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć od jakiegoś znawcy jaki wpływ ma grubość śrutu na zacieranie i końcowy efekt piwa oraz jaka grubość śrutu jest generalnie odpowiednia.
Wiadomo, że jak się ześrutuje za grubo to brzeczka będzie mniej wydajna, jeśli za drobno...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Krzeszów - wieś 6 km na S od Kamiennej Góry. Powstała jako osada przy ufundowanym przez księżnę Anne, wdowę po Henryku Probusie, opactwie benedyktynów. W 1292 r. fundację odkupił książę świdnicki Bolko I Surowy, który na miejscu mało przydatnych benedyktynów osadził cystersów (ora...-
Channel: Dolnośląskie
-
- Loading...
- Koniec listy.