BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Nabyłem w markecie Leroy-Merlin areometr Biowinu razem z probówką za 7 zł. Ma przewagę nad moim z BA bo :
1. Pokazuje prawidłowe wartości
2. Ma węższą probówkę niż standardowa menzurka, mniej piwa się będzie marnować na pomiar
tak się przykładałem do rozgniecenia saszetki z pożywką w torebce Wyeast , że zrobiłem dziurę w torebce. Zaznaczę, że zgodnie z instrukcją nie używałem żadnych narzędzi a jedynie palnąłem dłonią w saszetkę leżącą na stole. Nie mogłem wyczuć pożywki więc...
Witam
Mam do sprzedania, z powodu braku czasu na warzenie piwka pełen zestaw warzelniczy w skład którego wchodzi wszystko co jest potrzebne do produkcji tego trunku. W skład zestawu wchodzą:
1.Trzy pojemniki fermentacyjne (33L przeźroczyste z białymi pokrywami) w tym dwa...