Witam, postawiłem właśnie lagera na drożdżach saflager S-23, wg. producenta optymalna temp. pracy to 11-15'C, w moich lochach jest ok 7'C na zewnątrz zbiornika, po fajce widzę, że jakieś ciśnienie jest, czy w tej temp. to piwko dojdzie tylko dłużej? powiedzmy 3-4tyg? Pomocy, warka idzie już tydzień, przenosić w cieplejsze? dzięki za odzew i pozdrawiam.
drożdże S-23 minimalna temp. pracy
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Witam,
jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej na temat branży piwowarskiej. Chciałabym prosić Was, miłośników piwa, o wypełnienie krótkiej ankiety o zaspokajanych przez piwo potrzebach i jego substytutach. Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź.
https://docs.google.com/forms/...-
Channel: Słup ogłoszeniowy
-
-
Witam szanowni Koledzy, chciałbym zapytać o informacje o ofertach pracy związanych z taką naszą pasją jak piwowarstwo, robienie kwasów chlebowych i tp. Jestem z Mińska, dlatego przeprowadzka do innych miast dla mnie nie jest problemem. Jestem polakiem i z tego powodu nie mam potrzeby uzyskiwania...
-
Channel: Słup ogłoszeniowy
2018-02-01, 09:31 -
-
Twinberg to najnowszy Ołomuniecki browar. Swoją siedzibę ma w cichej i spokojnej dzielnicy Řepčín, przynajmniej tak było w sobotę
.
Na potrzeby browaru i restauracji została zaadoptowana jadalnia pobliskiego zakładu pracy. I tak do dyspozycji gości jest spory taras, oraz podobnej...-
Channel: Czechy
-
-
Mikrusów we Włoszech nie brakuje. Ba jest ich multum. Jednak w większości są to jakieś browarki umiejscowione w garażach na takich peryferiach, że dotarcie tam wymaga niezłego wysiłku. W przypadku Palermo, miasta turystycznego z pięknymi zabytkami, przed wyjazdem tam oczekiwałem ich może...3 Photos
-
Channel: Włochy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment