drożdże S-23 minimalna temp. pracy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • czubas
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.11
    • 46

    #1

    drożdże S-23 minimalna temp. pracy

    Witam, postawiłem właśnie lagera na drożdżach saflager S-23, wg. producenta optymalna temp. pracy to 11-15'C, w moich lochach jest ok 7'C na zewnątrz zbiornika, po fajce widzę, że jakieś ciśnienie jest, czy w tej temp. to piwko dojdzie tylko dłużej? powiedzmy 3-4tyg? Pomocy, warka idzie już tydzień, przenosić w cieplejsze? dzięki za odzew i pozdrawiam.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10853

    #2
    Blg spadło coś?
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • czubas
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2007.11
      • 46

      #3
      Zapomniałem zmierzyć na początku więc mogę tylko założyć jakąś wartość, zmierzę na dniach ile jest teraz ale to nie będzie wymierne

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10853

        #4
        Będzie wiadomo czy spada
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • SielskieWzgorze
          Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
          SielskieWzgorze
          Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

          W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
          ...
          2024-02-19, 09:28
        • Studentka98
          Dleczego pijemy piwo? Badanie do pracy licencjackiej
          Studentka98
          Witam,
          jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej na temat branży piwowarskiej. Chciałabym prosić Was, miłośników piwa, o wypełnienie krótkiej ankiety o zaspokajanych przez piwo potrzebach i jego substytutach. Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź.
          https://docs.google.com/forms/...
          2020-04-16, 15:03
        • Shamsh77
          Shukam pracy
          Shamsh77
          Witam szanowni Koledzy, chciałbym zapytać o informacje o ofertach pracy związanych z taką naszą pasją jak piwowarstwo, robienie kwasów chlebowych i tp. Jestem z Mińska, dlatego przeprowadzka do innych miast dla mnie nie jest problemem. Jestem polakiem i z tego powodu nie mam potrzeby uzyskiwania...
          2018-02-01, 08:31
        • darekd
          Pinta, Right Now Red IPA
          darekd
          Seria "Craft"

          Ekstr. 15%
          Alk. 6,5%

          Chmiele: Columbus, Citra, Amarillo

          Aromat - bardziej słodowy, trochę karmel, muśnięcie owocowe i podprażone, łagodny chmiel z minimalną cytrusowością. Jest złożoność, ale brak intensywności i czystości...
          2025-10-13, 23:25
        • etman
          Piwowar nr 54
          etman
          W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...
          2025-09-25, 23:46
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...