Przyprawy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • krzychu-n
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.04
    • 35

    #46
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotr99
    Od dawna stosowano marihuanę jako dodatek do piwa. Tylko ile tego dodać do warki żeby miało sens ale żeby nie przesadzic?
    A to jest legalne??

    Comment

    • DanielJakubowski
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.12
      • 791

      #47
      Przecież on pyta tylko teoretycznie..

      Ostatnia zmiana dokonana przez DanielJakubowski; 2008-03-28, 17:42.
      Pozdrawiam
      dj

      Comment

      • piotr99
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2005.04
        • 51

        #48
        oczywiscie chodzi o rosline pozbawiona THC co jest jak najbardziej legalne

        Comment

        • jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotr99
          oczywiscie chodzi o rosline pozbawiona THC co jest jak najbardziej legalne

          aaa, no to myślę, że jak wrzucisz dwa kilo to będzie w sam raz.
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

          (1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

          Comment

          • angasc
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2006.04
            • 977

            #50
            Może ja rzeczywiście jestem porąbany niestandardowo, ale nie rozumiem po kiego diabła dawać maryśkę do piwa. Ani to nie będzie trzepało w mózg jak należy, ani smak przyjemny - jak dodanie siana.
            Co zdaniem autora taki dodatek miałby przynieść pozytywnego?
            No sorki, ale naprawdę nie rozumiem i proszę o oświecenie.

            Comment

            • ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 24090

              #51
              jakby udział marychy miał wnieść coś smakowo wspaniałego do piwa, każdy komercyjny browar by produkował takie cudo
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

              Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

              Comment

              • piotr99
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2005.04
                • 51

                #52
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc
                Może ja rzeczywiście jestem porąbany niestandardowo, ale nie rozumiem po kiego diabła dawać maryśkę do piwa. Ani to nie będzie trzepało w mózg jak należy, ani smak przyjemny - jak dodanie siana.
                Co zdaniem autora taki dodatek miałby przynieść pozytywnego?
                No sorki, ale naprawdę nie rozumiem i proszę o oświecenie.
                eksperyment, co wyjdzie dowiesz sie dopiero jak zrobisz

                Comment

                • larry
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2008.01
                  • 68

                  #53
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc
                  Może ja rzeczywiście jestem porąbany niestandardowo, ale nie rozumiem po kiego diabła dawać maryśkę do piwa. Ani to nie będzie trzepało w mózg jak należy, ani smak przyjemny - jak dodanie siana.
                  Co zdaniem autora taki dodatek miałby przynieść pozytywnego?
                  No sorki, ale naprawdę nie rozumiem i proszę o oświecenie.
                  Może w jakiś sposób na twoje pytanie odpowie opis z butelki takiego piwa :P

                  "Cannabia® (Alk.4,8%;ekstr.12%)- Piwo na bazie słodu, konopi i chmielu, jest pierwszym napojem konopnym wytwarzanym od 1996 z recznie zbieranych konopi z ekologicznych upraw dojzewajacych i suszonych w bawarskim słońcu. Kombinacja palonego słodu, konopi i chmielu tworzy jedyny w swoim rodzaju wyśmienity konopny smak. "

                  Moim zdaniem nie było w smaku tego piwa niczego "wysmienitego", a juz napewno nic "konopnego" chyba ze dotychczas znalem smak innej konopi. Jedyna fajna rzecz w tym piwie to oprawa graficzna butelki i kapsal w kolorach rasta

                  Comment

                  Related Topics

                  Collapse

                  • m2200
                    Kiedy wrzucać przyprawy podczas cichej fermentacji?
                    m2200
                    Witam,

                    wracam do problematyki mojego warzenia azjatyckiego ale'a z przyprawami. Fermentacja burzliwa już powoli się kończy (10 dzień), trzeba będzie niedługo zlać na cichą.

                    Na cichej mam zamiar potrzymać piwo około dwóch tygodni (oczywiście zalezy to od tego...
                    2019-05-16, 18:06
                  • e-prezes
                    Nepomucen, Michael
                    e-prezes


                    Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...
                    2022-11-29, 14:43
                  • etman
                    Piwowar nr 52
                    etman
                    Jest! Piękny, grubaśny i matowy... znaczy się, Piwowar od PSPD w nowej odsłonie jest u nas już w sprzedaży.

                    Właśnie zaczytujemy się jak zostać blogierem piwnym.



                    Piwowar - polski magazyn dla piwowarów domowych.

                    W numerze 52 :
                    • Wywiad numeru Nie przetrwamy
                    ...
                    2025-03-13, 10:16
                  • Petitpierre
                    Cornelissen, Herkenrode Cister
                    Petitpierre
                    Po prostu cysterskie. Lekki blond, wprowadzony na rynek dopiero w 2017. W zapachu fermentująca morela, może przyprawy, ale leciutko, troszkę ziemisty charakter, tutaj słabo, w nucie dolnej ciekawiej wino assyrtiko, może moscatel aleksandryjski, ale odrobina acetonu. Wytrawne, gorzkie, goryczka...
                    2022-10-31, 10:13
                  • Petitpierre
                    Van Steenberge, Gulden Draak Brewmaster
                    Petitpierre
                    Piwo jest hołdem od głównego browarnika, jakim aktualnie jest Jef Versele, dla swjego dziadka, Jozefa Van Steenberge oraz 230-lecia założenia browaru. Inspiracją miały być podróże do USA. Piwo jest leżakowane w beczce po whiskey lub whisky-pogrzebawszy troszkę można znaleźć informację,...
                    2022-09-20, 18:23
                  • Loading...
                  • Koniec listy.
                  Przetwarzanie...