Przymierzam się właśnie do pierwszego klasztorniaka i naszły mnie wątpliwości, jakiego cukru dodać. W recepturach z książki "Znakomite piwa" do piw w tym stylu stosowane są:
- cukier kandyzowany biały
- cukier kandyzowany ciemny
- cukier lekko karmelizowany
A wy jaki cukier dodajecie do piw klasztornych i jakie są efekty?
					- cukier kandyzowany biały
- cukier kandyzowany ciemny
- cukier lekko karmelizowany
A wy jaki cukier dodajecie do piw klasztornych i jakie są efekty?
 
		
	 
		
	 Ale na pewno nie zauważyłem różnicy w dodanym cukrze. Ale cóż... może ktoś bardziej wyczulony by zauważył...
 Ale na pewno nie zauważyłem różnicy w dodanym cukrze. Ale cóż... może ktoś bardziej wyczulony by zauważył...
							
						 
		
	 
		
	
 
							
						 
		
	 
							
						 
		
	 
		
	 Także do końca nie jest to mit.
 Także do końca nie jest to mit.
							
						 
		
	 
		
	 Uwarzyli Blonda, Dubbla i Tripla.
 Uwarzyli Blonda, Dubbla i Tripla.
Comment