Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Ogłoszenie
Collapse
Zasady zamieszczania ofert
Zamieszczanie prywatnych ofert kupna / sprzedaży / wymiany / odstąpienia sprzętu i surowców piwowarskich jest bezpłatne (jeśli oferty nie noszą znamion handlu na większą skalę).
Ograniczenie dotyczące ofert sprzedaży:
- Zarejestrowani Użytkownicy mogą zamieścić jedną NIEKOMERCYJNĄ ofertę sprzedaży na miesiąc.
- PremiumUżytkownicy mogą zamieszczać NIEKOMERCYJNE oferty sprzedaży bez większych ograniczeń o ile nie jest to działalność konkurencyjna wobec Browar.Biz i/lub naszych Partnerów.
Mam nadzieję że tą drobną szykanę przyjmiecie ze zrozumieniem i w razie chęci częstszej sprzedaży wesprzecie Browar.biz finansowo zostając PremiumUżytkownikami co, poza nieograniczoną możliwością zamieszczania ofert sprzedaży, daje też dodatkowe udogodnienia w serwisie.
Z góry dziękuję
Aha, zastrzegam sobie prawo usunięcia ogłoszenia bez podania przyczyny, choć zawsze będę się starał uzasadnić swoją decyzję.
Ograniczenie dotyczące ofert sprzedaży:
- Zarejestrowani Użytkownicy mogą zamieścić jedną NIEKOMERCYJNĄ ofertę sprzedaży na miesiąc.
- PremiumUżytkownicy mogą zamieszczać NIEKOMERCYJNE oferty sprzedaży bez większych ograniczeń o ile nie jest to działalność konkurencyjna wobec Browar.Biz i/lub naszych Partnerów.
Mam nadzieję że tą drobną szykanę przyjmiecie ze zrozumieniem i w razie chęci częstszej sprzedaży wesprzecie Browar.biz finansowo zostając PremiumUżytkownikami co, poza nieograniczoną możliwością zamieszczania ofert sprzedaży, daje też dodatkowe udogodnienia w serwisie.
Z góry dziękuję
Aha, zastrzegam sobie prawo usunięcia ogłoszenia bez podania przyczyny, choć zawsze będę się starał uzasadnić swoją decyzję.
See more
See less
Fachowy sprzęt do warzenia
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika RolekSkoro i tak już odeszliśmy od meritum - mógłbyś rozwinąć powyższe?
Skąd ma się wziąć brakujące ~20 litrów, skoro keg zacierny ma tylko 30? Zacierać na półtora raza?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesJest już jeden zainteresowany...
Co do zarzutów na temat fachowości, nie widziałem sprzętu Krzysia czy innych tuzów domowego browarnictwa. Na mnie zrobił wrażenie, bo nijak nie przystaje do tego co ma większość domowych piwowarów, w tym ja.
Mój sprzęt składa się obecnie ze zwykłej kuchni domowej o pow. 17 m2, wuposażonej w kuchenkę Beata na gaz ziemny, wanny w łazience, gara 29 l., kadzi filtracyjnej 25 l., czterech wiader 30 l., trzech wiader 20 l., trzech wiader 12 l., i skrzynki narzędziowej z przyborami oraz piwnicy z piwem i zapasami. Jestem w trakcie budowy nowego browaru, ale już nie w domu.
PS. Używanie kegów w takiej konstrukcji jest wyjątkowo nieeokonomiczne, ze względu na kiepskie właściwości cieplne stali stopowej.
Comment
-
Comment