Nie wiem czy komuś może się przydać ok. 50 saszetek po 50g granulowanego chmielu lubelskiego z 2005r. (taaaa) w szczelnych aluminiowych torebkach. Robię porządki i idzie toto do wyrzucenia, bo do warzenia takiego starucha ja nie użyję. Jeśli ktoś wymyśli sobie zastosowanie - np. chmielenie kompostownika i pokryje koszty wysyłki - chętnie mu/jej ten wątpliwy rarytas sprezentuję.
Oczywiście liczę także na odzew w postaci pomysłów na alternatywne zastosowanie tego unikatowego produktu.
Oczywiście liczę także na odzew w postaci pomysłów na alternatywne zastosowanie tego unikatowego produktu.

Ja chmieliłem (koniec 2007r) już takim chmielem z 2004r. To jest dobry chmiel. Do Belgów, wręcz idealny. Akurat aktualnie mam trochę chmielu, bo sobie nakupowałem różnych wymyślnych gatunków, ale jakby się miał zmarnować, to ja 5-10 saszetek mogę przygarnąć, zależy od zainteresowania reszty piwowarów.
), spoko, ja cały czas (do momentu otrzymania od Theodorehare chmielu z "prawdopodobnie" 2007) używałam jeszcze takiego z 2004, wcale nie hermetycznie zapakowanego i wszystko było ok, zapach też, żeby nie było wątpliwości
Jak dla mnie ten chmiel daje pewną brzydką dominantę zapachowo-aromatyczną ale może jestem przewrażliwiony. Jutro zrobię podsumowanie liczby chętnych i dam wszystkim zainteresowanym znać co i jak.
Comment