Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Akademicki mikrobrowar Amberozja

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PejlEjl
    Junior
    • 10-2013
    • 6

    Akademicki mikrobrowar Amberozja

    Po kilku bardziej lub mniej udanych próbach, stworzyliśmy piwo według własnej receptury.
    W zasadzie miał być to Cascadian Dark Ale, wyszedł jednak zmodyfikowany American Stout.

    Jeżozwierz Drzewo v1.0

    Zacieranie

    30 minut w temp. 64 stopni, 30minut w temp. 72 stopni, 2 minuty mash out w 78 stopniach.

    Fermentacja:

    Burzliwa 10 dni
    Cicha 14 dni

    Drożdze:

    Danstar Nottingham 1 paczka


    Słody:


    Pszeniczny ciemny 0,2 kg
    Carafa Special III 0,2 kg
    Caramunich III 0,2 kg
    Czekoladowy ciemny 0,2 kg
    Karmelowy ciemny 0,2 kg
    Pale Ale 6 kg

    Chmiele:

    Goryczka:

    Bravo 30 g, 60 min
    Cascade 31 g, 60 min
    Chinook 35 g, 60 min
    Marynka 10 g, 50 min

    Aromat:

    Cascade 10 g, 10 min
    Chinook 10 g, 10 min
    Smaragd 25 g, 10 min

    Chmielenie na zimno:

    Smaragd 5g
    Cascade 5g
    Chinook 5g (każdy 12 dni)

    Butelkowanie i efekt końcowy:

    01.04.2014
    Ekstrakt 17,8 Plato
    Goryczka 110 IBU
    Kolor 109,7 EBC
    Alkohol: 6,6 v/v
Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎