Coś jak American Brown Ale
Właśnie ześrutowałem zasyp na piwko które uwarzę, gdy wrócę po załatwieniu spraw w urzędzie. Chciałbym uzyskać ciemniejsze piwko karmelowo-palone. Oto zasyp i tu moje pytanie czy przy tym co ześrutowałem jest szansa na uzyskanie tego czego bym chciał ?
Zasyp
Pale Ale 3kg
Pilznenski 1kg
Carahell 150 gr
Caramunich typ 2 250 gr
CaraAroma 200gr
Czekoladowy 200 gr
Właśnie ześrutowałem zasyp na piwko które uwarzę, gdy wrócę po załatwieniu spraw w urzędzie. Chciałbym uzyskać ciemniejsze piwko karmelowo-palone. Oto zasyp i tu moje pytanie czy przy tym co ześrutowałem jest szansa na uzyskanie tego czego bym chciał ?
Zasyp
Pale Ale 3kg
Pilznenski 1kg
Carahell 150 gr
Caramunich typ 2 250 gr
CaraAroma 200gr
Czekoladowy 200 gr
piękny ciemny kolor i ciekawy zapach. Całość ma 14,8 BLG i według kalkulatora około 8% alko. Zadane drożdżami Wyest All American Ale fermentacja wystartowała, lecz jest mniej dynamiczna niż poprzednie. Ale to pewnie przez to, że jest znacznie mniej tlenu w fermentatorze.
Bo później ciężko odtworzyć z pamięci te udane piwka. Podczas ostatnich wakacji w kraju zrobiłem drobne zakupki w tutejszym sklepie. Częścią moich zakupów były suszone owoce bzu i róży. I tutaj moje pytanie bo planuje w następny weekend uwarzyć pszenice i myślałem o dodaniu jednych z tych owoców. Myślałem o bzie. I tu moje pytanie. Czy ktoś z Was używał takich przyjemności i jakie były efekty ich użycia. I jak się to sprawdzi w połączeniu z tym rodzajem piwka. Pozdrawiam serdecznie
Comment