Kalinowski

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pakeros_89
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.12
    • 1

    #1

    Kalinowski

    Witam wszystkich!
    Moja pierwsza warka Stout owsiany jest na cichej a w planach już kolejna! Konkretnie AIPA własnego pomysłu.
    słody:
    pale ale 5kg
    jasny carahell 0,5kg
    caramunich 0,2kg
    cara gold 0,3kg
    zacieranie
    66-67 stopni 60 minut
    chmiele:
    goryczka: tomahowk 15g, Zeus 30 g herkules 30g
    aromat: Mouteka (15g 1minut przed końcem 15g na cicha), cascade (20g 15min przed końcem 10g na cicha) tomahowk 15g 10 min
    Co sądzicie o takiej recepturze?
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10862

    #2
    Goryczka wykręci mordę
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • woosaa
      Przyspieszona cicha
      woosaa
      Mam problem.Rano zakończyła sie burzliwa fermentacja i przelałem na cichą. Teraz patrzę i niestety fermentator z cichą gdzieś na spodzie przecieka.Czy lepiej zakończyć fermentacje czy przelać do tanka po burzliwej? Szkoda piwa,bo wyszło bardzo fajne.Na nowy tank to nawet po zamówieniu to...
      2025-01-09, 16:18
    • Charlie44
      Pierwsze zlewanie na cichą.
      Charlie44
      Cześć wszystkim,

      Planuję zrobić za jakiś czas zrobić moją trzecią warkę z zacieru i po raz pierwszy zastosować fermentację cichą oraz chmielenie na zimno, w związku z tym mam dwa małe pytanka:

      1) Zdarzyło mi się parę razy zetknąć z instrukcją mówiącą...
      2018-10-22, 11:08
    • fligiert
      Drożdże na cichą?
      fligiert
      Witam
      Robiłem stouta i spieprzyłem wysładzania o wyszedł mi baling 20. Po 2 tygodniach mam 9, oddzieliłem od gęstwy i przerzuciłem na cichą, i się zastanawiam czy nie dodać drożdży bo strasznie dużo cukru zostało, czy tak można robić?
      Pozdrawiam

      Sent from my...
      2019-06-24, 18:34
    • kaczka116
      ReCraft, [Za Miastem] Cicha Noc
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2020-02-08, 08:32
    • Heisenberg
      Weryfikacja przepisu
      Heisenberg
      Czy coś pijalnego z tego wyjdzie?
      Zależy mi na uzyskaniu Belgijskiego wit'a, gdzie pierwsze nuty gra pomarańcza.
      -Brewkit Brewferm Witbier – 1,5 kg
      -Ekstrakt pszeniczny jasny suchy (DME) – 0,65 kg
      -Drożdże Lallemand Wit (Belgian Wit)
      -Skórka pomarańczy Curaçao...
      2025-12-17, 00:07
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...