Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Z pamiętnika browarnika.

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 37%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• pawdab
    Wymiana drożdży piwowarskich - serwis internetowy
    pawdab
    Zapraszam do korzystania z nowego serwisu internetowego dla piwowarów - Wymiana drożdży piwowarskich

Serwis ten służy do wymiany drożdży (gęstwy, drożdży płynnych i suchych) wśród piwowarów domowych. Ułatwia on współpracę między osobami które chcą podzielić się swoimi...
    2014-01-12, 20:11
  • coder
    Trochę wiedzy o zachowaniu drożdży
    coder
    Wczoraj nabyłem trochę wiedzy o drożdżach, drogą rozmowy towarzyskiej. Wiedza ta jest dość powierzchowna i chaotyczna, może jednak stanie się zaczynem dla poważnego opracowania.

0. Wstęp
    Poniżej dla prostoty piszę stwierdzenia w formie imperatywnej, proszę jednak nie traktować...
    2007-01-14, 20:04
  • coder
    Ilości drożdży do zadania
    coder
    Natknąłem się na dość wyczerpujące opracowanie dotyczące ilości zadawanych drożdży, streszczę je pokrótce:

W browarnictwie przemysłowym używa się wzoru: 1 milion komórek drożdżowych/1Blg/1mm3 brzeczki (w innym artykule spotkałem wartość 1.2 miliona). Oznacza to, ze w przeciętnej...
    2007-07-25, 12:36
  • westvleteren
    Blendowanie drożdży
    westvleteren
    Hej,

Czy ktoś z Was mieszał drożdże? Chcę zrobić RISa, 24-26 blg i wrzucić jedną saszetkę S-04 i jedną US-05.
    2018-11-30, 09:16
  • hasintus
    Pożywka dla drożdży
    hasintus
    Winiarze w celu namnażania drożdży dodają do startera lub do nastawu specjalną pożywkę dla drożdży. Jest to zestaw soli mineralnych, ułatwiających i przyspieszających rozwój drożdży.
    Można ją kupić w sklepach dla domowych winiarzy czy na stronie biowinu. Na stronie WYEAST znalazłem...
    2007-10-23, 19:50
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...