Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolejna historia kilku warek....

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Wesoly
    Senior
    • 10-2003
    • 371

    #46
    Warka nr 035 Full Pils Infuzja 2005.03.07 2005.04.06 12,0 4,1


    Uwagi:
    Kolejny smakowity pils do powtórki, mocno nachmielony.
    Pozdrawiam, Wesoły

    Comment

    • Wesoly
      Senior
      • 10-2003
      • 371

      #47
      Warka nr 036 Pszenica 2005.03.10 2005.03.18 11,0 3,6
      Pozdrawiam, Wesoły

      Comment

      • Wesoly
        Senior
        • 10-2003
        • 371

        #48
        Warka nr 037 Pszenica Dekokcja 2005.03.13 2005.03.22 11,2 3,7
        Pozdrawiam, Wesoły

        Comment

        • Wesoly
          Senior
          • 10-2003
          • 371

          #49
          Warka nr 038 Porter Bałtycki 25 2005.03.20 2005.05.9 25,0 7,7


          Warka nr 039 Cienkusz 2005.03.20 2005.04.17 12,3 4,5
          Last edited by Wesoly; 08-01-2007, 20:27.
          Pozdrawiam, Wesoły

          Comment

          • Wesoly
            Senior
            • 10-2003
            • 371

            #50
            Warka nr 040 PALM 2005.04.02 2005.04.22 18,5 6,4

            Uwagi:
            Super piwko, jednak ze względu na ekstrakt i % zalecana ostrożność przy spożywaniu.
            Pozdrawiam, Wesoły

            Comment

            • Wesoly
              Senior
              • 10-2003
              • 371

              #51
              Warka nr 041 Karmelowiec WLP550 2005.04.18 2005.05.03 15,5 5,8
              Pozdrawiam, Wesoły

              Comment

              • Wesoly
                Senior
                • 10-2003
                • 371

                #52
                Warka nr 042 Karmelowiec WLP HG 2005.04.28 2005.05.11 15,5 5,9
                Pozdrawiam, Wesoły

                Comment

                • Wesoly
                  Senior
                  • 10-2003
                  • 371

                  #53
                  Sezon 2005-2006

                  Warka nr 043 Full Zlot 20051212 20051228 11,3 4,3



                  Piwo robione na III Zimowy Zlot Winiarzy w Oleśnicy
                  Pozdrawiam, Wesoły

                  Comment

                  • Wesoly
                    Senior
                    • 10-2003
                    • 371

                    #54
                    Warka nr 044 Dunkel Zlot 20051216 20060125 14,0 5,2
                    Pozdrawiam, Wesoły

                    Comment

                    • Wesoly
                      Senior
                      • 10-2003
                      • 371

                      #55
                      Warka nr 045 Koźlak 20051228 20060125 16,5 6,4
                      Pozdrawiam, Wesoły

                      Comment

                      • Wesoly
                        Senior
                        • 10-2003
                        • 371

                        #56
                        Minęło kilka warek i postanowiłem uzupełnić temat.
                        Będzie spora dziura w notatkach, ale teraz postaram się regularnie umieszczać informację.

                        Sezon 2007/2008
                        Niestety ze względu na perturbacje rozpoczęty został dopiero 6 stycznia 2008 roku.

                        Warka nr 084 Kolesh
                        Data: 2008.01.06
                        Zasyp:
                        słód pilzneński 15,00kg
                        słód pszeniczny 2,75kg
                        słód zakwaszający 0,45kg
                        SUMA: 18,20kg
                        Kolor 7 EBC

                        Zacieranie infuzyjne w kadzi filtracyjnej.
                        Przerwy:
                        58*C 15’
                        63*C 30’
                        70*C 30’

                        Chmielenie:
                        60’ 70g M
                        10’ 70g M
                        Goryczka 24 IBU

                        (M- szyszka Marynka 2007)

                        Objętość 77l
                        Drożdże Wyeast 2565 Koelsh - starter z saszetki
                        Gęstość początkowa 11,0Blg
                        Temp fermentacji 20-17*C
                        Gęstość końcowa 2,3Blg
                        Zawartość alkoholu 4,65%

                        20080119 piwo rozlane do KEGów.
                        Pozdrawiam, Wesoły

                        Comment

                        • Wesoly
                          Senior
                          • 10-2003
                          • 371

                          #57
                          Warka nr 085 Pils
                          Data: 2008.01.11
                          Zasyp:
                          słód pilzneński 18,00kg
                          słód carapils 3,00kg
                          słód zakwaszający 0,70kg
                          SUMA: 21,70kg

                          Zacieranie dekokcyjne jednowarowe
                          Przerwy:
                          52*C 15’
                          63*C 15’ 100’
                          70*C 20’ 30’
                          100*C 30’
                          Kolor 7 EBC

                          Chmielenie:
                          60’ 140g M
                          30’ 80g Ż
                          5’ 120g Ż
                          Goryczka 44 IBU
                          (M- szyszka Marynka 2007, Ż – Żatecki szyszka)


                          Objętość 96,5l
                          Gęstość początkowa 12,6Blg
                          Drożdże Wyeast 2001 Pils Urqell - starter z saszetki
                          Temp fermentacji 10-8*C
                          20080124 zakończenie fermentacji
                          Pozdrawiam, Wesoły

                          Comment

                          • Wesoly
                            Senior
                            • 10-2003
                            • 371

                            #58
                            Warka nr 086 Dunkel
                            Data: 2008.01.18
                            Zasyp:
                            słód pilzneński 9,00kg
                            słód monachijski 9,00kg
                            słód karmel ciemny 1,00kg
                            słód cararoma 1,00kg
                            słód carared 2,00kg
                            słód zakwaszający 0,30kg
                            SUMA: 22,30kg

                            Zacieranie programowane temperaturowo
                            Przerwy:
                            52*C 15’
                            63*C 25’
                            70*C 40’
                            75*C 5’
                            Kolor 55 EBC

                            Chmielenie:
                            60’ 130g M
                            Goryczka 32 IBU
                            (M- szyszka Marynka 2007)


                            Objętość 102,0l
                            Gęstość początkowa 13,4Blg
                            Drożdże Wyeast 2001 Pils Urqell - z Warki 085
                            Temp fermentacji 10-8*C
                            Pozdrawiam, Wesoły

                            Comment

                            • Wesoly
                              Senior
                              • 10-2003
                              • 371

                              #59
                              Warka nr 087 Pils
                              Data: 2008.01.25
                              Zasyp:
                              słód pilzneński 18,00kg
                              słód carapils 3,00kg
                              słód zakwaszający 0,50kg
                              SUMA: 21,50kg

                              Zacieranie dekokcyjne jednowarowe
                              Przerwy:
                              52*C 15’
                              63*C 25’ 90’
                              70*C 15’ 35’
                              100*C 20’
                              Kolor 7 EBC

                              Chmielenie:
                              60’ 60g M
                              30’ 120g M
                              5’ 180g M
                              Goryczka 40 IBU
                              (M- szyszka Marynka 2007)


                              Objętość 96,5l
                              Gęstość początkowa 12,0Blg
                              Drożdże Wyeast 2001 Pils Urqell - gęstwa z warki 085
                              Temp fermentacji 10-8*C
                              Pozdrawiam, Wesoły

                              Comment

                              • Wesoly
                                Senior
                                • 10-2003
                                • 371

                                #60
                                Warka nr 088 Pils
                                Data: 2008.02.01
                                Zasyp:
                                słód pilzneński 18,00kg
                                słód carapils 2,50kg
                                słód melanoidowy 0,50kg
                                słód zakwaszający 0,50kg
                                SUMA: 21,50kg

                                Zacieranie programowane temperaturowo
                                Przerwy:
                                52*C 15’
                                63*C 30’
                                70*C 30’
                                Kolor 10 EBC

                                Chmielenie:
                                60’ 60g M
                                30’ 120g M
                                5’ 180g M
                                Goryczka 38 IBU
                                (M- szyszka Marynka 2007)


                                Objętość 96,0l
                                Gęstość początkowa 12,4Blg
                                Drożdże Wyeast 2001 Pils Urqell - gęstwa z warki 085
                                Temp fermentacji 10-8*C
                                Pozdrawiam, Wesoły

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎