Mikrobrowar "Czterej Pancerni" ruszył do ataku:-)

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #706
    Nie wierzysz mi? Dobra, k.... tego też Ci wyślę, na dowód
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • mwa
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2003.01
      • 5071

      #707
      Jacek zagaduje i piwka otrzymuje do testowania.
      Będę musiał w dziale "Twoje warzenie" zacząć dużo krakać co by mieć większy ruch na poczcie.
      Marusia-jak przesyłasz te piwka i w jakim stanie przychodzą? Pytam, bo jakoś nie potrafię sobie wyobrazić klarownego piwka z poczty.
      Pozdrawiam Cię !!!!

      Comment

      • jkocurek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.12
        • 1030

        #708
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
        Nie wierzysz mi? Dobra, k.... tego też Ci wyślę, na dowód
        Nie wiem dlaczego w ten sposób odczytałaś mojego posta ale piwem oczywiście nie pogardzę . BTW napisałaś o moim Witbierze i Weizenie a Dunkelweizen przeszedł bez echa, czyżby nie dotarł w całości?
        Ostatnia zmiana dokonana przez jkocurek; 2008-03-10, 22:28.
        Pozdrawiam,
        Jacek
        Świentechlywiki

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          #709
          Mwa - piwa dochodzą w całości jeśli są pieczołowicie opakowane.
          Jkocurek - tamte przeszły bez echa, bo po prostu dokładnie - przeszły bez echa Staram się opisywać tylko piwa, które mi naprawdę smakują, a te, co mi tylko trochę smakują, to tylko piję
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10827

            #710
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jkocurek
            BTW napisałaś o moim Witbierze i Weizenie a Dunkelweizen przeszedł bez echa, czyżby nie dotarł w całości?
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
            Staram się opisywać tylko piwa, które mi naprawdę smakują, a te, co mi tylko trochę smakują, to tylko piję
            i po co się było odzywac
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

              #711
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
              i po co się było odzywac
              No sam chciał, mógł pytać na PW

              A tak serio - piwa były OK, ale mało bananów i goździków
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

                #712
                Pszenica już w butelkach - nos mnie nie mylił, to były drożdże Weihenstephaner Weizen

                A wczoraj powstało Patrykowe Red Ale - zielonych nie zamierzam robić - przepis jak zwykle u mnie na piwko czerwone:
                2,5 kg pilzneński
                3 kg monachijski
                0,2 karmelowy jasny
                0,2 karmelowy ciemny

                Chmielenie 60 min.:
                35 g lubelski 2007 na początek
                25 g lubelski 10 minut przed końcem.

                Wyszło 29 litrów 12 blg, drożdże German Ale

                Następna warka to warka NR 100!

                Wychodzi mi, że będzie to weizenbock, poprzedni był bożonarodzeniowy, a ten będzie wielkanocny
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

                  #713
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                  Następna warka to warka NR 100!

                  Wychodzi mi, że będzie to weizenbock, poprzedni był bożonarodzeniowy, a ten będzie wielkanocny
                  To dzisiaj! Weizenbock po - wielkanocny
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    #714
                    1,7 kg słód pilzneński
                    1,5 kg monachijski
                    0,7 kg karmelowy jasny
                    0,045 kg carawheat
                    0,055 barwiący

                    Zacieranie dekokcyjne jednowarowe, standardowo wg przepisu Czesa.
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • Wesoly
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2003.10
                      • 371

                      #715
                      Kurcze, coś mi to słodu pszenicznego brakuje...
                      Pozdrawiam, Wesoły

                      Comment

                      • ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 24126

                        #716
                        masz przecież 45 gram carawheat
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                        Comment

                        • Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

                          #717
                          Znowu zapomniałam - oczywiście jeszcze 3 kg pszenicznego
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment

                          • Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

                            #718
                            Chmielenie 60 minut, 15 g marynka na początek, 15 g marynka 10 minut przed końcem. Razem z drugą porcją chmielu wlałam nieco miodku wielokwiatowego, ot, taka fantazyja piwowarska
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

                            www.wrowar.com.pl



                            Comment

                            • mwa
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2003.01
                              • 5071

                              #719
                              I co z tym Weizenbockiem? Ile wyszło i co dalj się dzieje?
                              Pozdrawiam Cię !!!!

                              Comment

                              • Marusia
                                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

                                #720
                                Jest na cichej, jakoś nie mam czasu zabutelkować
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

                                www.wrowar.com.pl



                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • pebejot
                                  Rumunia, Bukareszt, Strada Sarafinești 16B, Brews Brothers
                                  pebejot
                                  Właściwie trzeba zacząć od tego, że nie wiadomo, do jakiej kategorii ten browar zakwalifikować.
                                  Brews Brothers powstał w 2018 roku. Zlokalizowany jest w jednorodzinnym domu we wschodniej dzielnicy Bukaresztu niedaleko stadionu narodowego.
                                  Z głównego dworca kolejowego jest stąd...
                                  2023-12-20, 23:22
                                • ART
                                  Humleland, Granvoksen
                                  ART
                                  9ABV / ? P
                                  Imperial Saison z pędami świerku, pszenicą, owsem i cukrem trzcinowym.
                                  33IBU, chmiele Motueka i Hallertauer Mittelfrüh


                                  Tym razem wschodnia strona półwyspu jutlandzkiego i mikrobrowar Humleland w Aarhus, tuż przy porcie.

                                  Pędy wyczuwalne,...
                                  2025-05-18, 10:31
                                • Serokomlak
                                  Islandia, Borgarnes, Brugghús Steðja / Stedji Brewery [zamknięte]
                                  Serokomlak
                                  Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
                                  2025-01-19, 21:34
                                • pebejot
                                  Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
                                  pebejot
                                  Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
                                  Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
                                  Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
                                  2025-01-04, 12:17
                                • Serokomlak
                                  Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
                                  Serokomlak
                                  Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

                                  „Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
                                  Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
                                  2024-11-03, 02:56
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...